Táncos hétvége

Táncos hétvége 

Ismét áttáncolták a hétvégét a Bocskai AMI-s táncosok. Az Aranyvessző, a Cinegelábúak Néptánccsoport és az Aranyszalma Ifjúsági Néptáncegyüttes mutatta meg magát Nyíregyházán, Nagykállóban, Hajdúnánáson és hazánk fővárosában.

A táncnak áldozó fiatalok számára ez a hosszú, tartalmas és eredményes hétvége április 21-én kezdődött. Pénteken a Cinegelábúak Néptánccsoport kamara formációban brillírozott Nyíregyházán, az V.Országos Tanulmányi versenyen, ahol II. helyezést értek el. Ezt megkoronázván, a zsűri egy különdíjjal is jutalmazta a táncosokat, amit hangulatos előadásért kaptak.

 

A hétvége szombatján az Aranyvessző Néptánccsoport és az Aranyszalma Ifjúsági Néptáncegyüttes dobta be magát. A tanulók a nagy múltú Téka Népművészeti Tábor helyszínéül szolgáló Harangodon adtak fél órás műsort a helyieknek. Nagykállóból hazaérve a nagyok rögvest a Kéky Lajos Városi Művelődési Központba igyekeztek, ahol a Locsoló- és Koronabálon adták elő „Város dal” produkciójukat, majd egy rövid műsorral kápráztatták el az agrárszakma művelőit.

A hét utolsó napján a Cinegelábúak és az Aranyvessző Néptánccsoport utazott egészen Budapestig, ahol 500 táncos gyermekkel együtt a Papp László Sportarénában az Országos Táncháztalálkozón vettek részt, mint közreműködök. Az egész napos programsorozaton több ezer ember előtt szerepeltek a hajdúnánási gyerekek.

A hétvége vasárnap este 10 órakor ért véget, amikor begurult a busz a Városi Művelődési központ elé.

A segítségért, támogatásért köszönet az iskola –és város vezetésnek, valamint a lelkes és segítőkész szülőknek, akik bizalommal adják oda gyermekeiket, mert tudják, hogy ezekkel a rendezvényekkel is rengeteget formálódik, fejlődik a lelkük és a személyiségük.

 

Márton Attila

Kiegészítő információk