Bocskai iskolások Balatonmáriafürdőn

Július legmelegebb napjainak egyikén indultunk a Balatonra. Már a vasútállomáson elképzeltük a Balaton hűsítő hullámait, de addig még több órás utazás várt ránk. Amint megérkeztünk szállásunkra, elfoglaltuk szobáinkat, máris indultunk fürödni. A kellemesen langyos vízben senki sem didergett, igazi strandolásra való időnk volt. Így volt ez minden nap, és mi kihasználtuk ezt a páratlan lehetőséget.

Volt, amikor a Balaton hullámfürdővel ajándékozott meg minket. Kicsi és nagy, egyaránt lelkesen fogadta az érkező hullámokat, és önfeledten szórakozott. Természetesen nem feledkezhettünk meg a Balaton páratlan kulturális és természeti adottságairól sem. Keszthelyi kirándulásunk során gyönyörködhettünk a Festetics kastély épületében és parkjában. Sokan éltek  a sétáló utca adta vásárlási lehetőségekkel. Hajókirándulásunk során megfigyelhettük a Balaton panorámáját, ahogyan elénk tárult a Badacsony valamint a Keszthelyi-hegység látványa. Az itt szerzett ismeretekről vetélkedőn adhattak számot diákjaink. Az érdekes feladatokat nagy lelkesedéssel oldották meg a gyerekek. Az utolsó nap tervezett éjszakai túrája helyett a balatoni időjárás trópusi viharnak beillő esőről gondoskodott, melyet a biztonságot nyújtó szobáink ablakából nézhettünk végig.

Szállásunk minden igényt kielégítő volt. A 2-3 ágyas szobák mindegyikében tv, fürdőszoba, ventilátor szolgálta kényelmünket. A sok mozgáshoz és utazáshoz elengedhetetlenül szükség volt kellő mennyiségű energiára, melyről szállásadóink bőségesen és remek minőségben gondoskodtak. Az asztaloktól mindenki, mindig jóllakottan és elégedetten távozott. Természetesen ezen kívül még néhány fagylalt, májkrémes, lekváros és nutellás kenyér, különböző ízű finom szörpök is hozzájárultak az örökmozgó gyerekek ellátásához.
 Így visszatekintve bátran mondhatjuk, hogy a türkizkék víz, égszínkék ég, a zöldellő panoráma, a fejünk fölött szálló hattyúk felejthetetlenné tették mindenki számára ezt a néhány napot. Nánásra hazaérve ? a vasútállomáson- egy rövid táborzáró értékelés keretén belül ?Kiváló táborozó? emléklappal jutalmaztuk az arra rászolgálókat. (Mindenki megkapta.)

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azon vállalkozóknak, akik támogatásukkal nagyban hozzájárultak a tábor sikeres megvalósításához: Nyakas András vállalkozó, Pharma Sano Bt., Tímári Gábor vállalkozó (Gabó szörp).
 
A tábor szervezői Székelyné Nádas Zsuzsa, Székely Barnabás, Husztiné Dézsi Irén, Szabó Sándorné voltak.

Szabó Sándorné, a DÖK felnőtt segítője

Kiegészítő információk