Idegennyelvi napok 2019: Más népek íze

Más népek ízei

Minden évben az idegen nyelvi hét mintegy zárásaként kerül sor iskolánkban a Más népek ízei elnevezésű étel-kóstolós délutánra. A gyerekek nagyon várják ezt a programot, hiszen egyre többen érdeklődnek a kulináris élvezetek iránt, valamint egyre többen szeretik akár maguk is elkészíteni kedvenc ételeiket.

Ebben az évben január 11-én 14 órára kezdtek megtelni a terített asztalok ízlésesebbnél ízlésesebb tányérokkal, dobozokkal a Polgári és a Magyar úti iskolákban. Évek óta egyre többen érkeznek ide, hiszen egyre népszerűbb ez a program a gyermekek körében.

A gyerekek már a hét elején kiválasztották, melyik az a sütemény, mely a tanult idegen nyelv országaiban nagyon elterjedt, s még ráadásul finom is, és felkeltette az érdeklődésüket ezen indokoknál fogva. Szüleik segítségével, vagy akár önállóan, de olyan is akadt, aki osztálytársával összefogva készítette el a kiválasztott ételt, s péntek délutánra szépen feltálalta az iskolájában.

Minden évben népszerűek a különféle ízesítésű muffinok – ezekből idén sem volt hiány, hiszen az angoloknál – s már hazánkban is nagy kedvencek. Hoztak a gyerekek Duna hullámot, kuglófot, Sacher tortát, linzert, islert- melyek a német nyelvterület kedvencei.

Készítettek még a délutánra Brownie-t is, mely amerikából származik, ám rengeteg fajtáját készítik itthon is desszertként különféle csokoládék és kakaóporok hozzáadásával.

A sok édesség mellett volt aki Hot-dogot hozott, mely igazán más népek konyhájából származik, hiszen a prima.hu internetes portál szerint a  világ egyik legnépszerűbb gyorsételének mai napig vitatják az eredetét. A legismertebb teória az USA-ba vezet vissza, ahol bécsi wienerwurst és frankfurter sausage néven árulták német bevándorlók.

A sok ízletes finomság láttán már a szemek is „elteltek”, ám megkóstolgatva az ételkülönlegességeket elmondható, hogy „egyetlen has sem maradt üresen”. Aki ahhoz is kedvet kapott, hogy el is készítse a számára legízletesebb ételeket, arra is lehetőséget kaphat, hiszen a legügyesebbek még recepteket is hoztak ételeik mellé.

A szervezők köszönik a szülők és a nagyszülők segítségét is bízva abban, hogy a jövőben is ilyen nagy sikerű lesz a „Más népek ízei„ elnevezésű program.


 

Kiegészítő információk