Csodás december

Ha a gyerekeket megkérdeznénk, hogy az év hónapjai közül melyiket szeretik a legjobban, akkor biztosan sokan szavaznának a decemberre. Ugye nem nehéz kitalálni, hogy miért? Mindenki szeret ajándékot kapni, s örülünk annak is, ha másokat megajándékozhatunk. A decemberben számos alkalmat tartogat arra, hogy örömet okozzunk szeretteinknek, barátainknak, ismerőseinknek.

A Diákönkormányzat az idei tanévben is lehetővé tette, hogy az iskolánkba járó kicsik és nagyok megtapasztalhassák az ajándékozás örömét. Az első decemberi alkalom a Mikulás napja volt. Még a felsős „nagyok” is izgatottan várták, mikor nyit be hozzájuk a „Mikulás”, aki – hagyományosan- két-két szem szaloncukorral - „lepte” meg a gyerekeket. A Mikulás „bácsinak” nagy örömet okoztak azok az osztályok, ahol köszönetképpen még énekeltek is neki.
A következő alkalomra 2018. december 10-14. között került sor.

Azon a héten rendeztük meg a Karácsonyi játszóház foglalkozásait az a tanító nénik segítségével. Az ő irányításukkal készítették el az alsós gyerekek a karácsonyi ajándékaikat a szeretteik, barátaik részére. Ezeken a játékdélutánokon jól érezték magukat az apróságok.
Erről vallanak a következő sorok is:


„Karácsonyi kézműveskedés
A téli szünet előtti utolsó héten részt vettem egy kézműves foglalkozáson, amit Jutka néni tartott. Ezzel a kreatívkodással ráhangolódtunk a karácsonyra.
Szép fenyődíszt, ajtódíszt készíthettünk. Egy CD lemezre ragasztott filclapból kivágott fenyőformát díszíthettünk különböző dolgokkal, színes pomponokkal, gombokkal, csillogó flitterekkel, masnival. A kis fenyő környékére csillagokat, hópihéket ragasztottunk, hogy még szebbé tegyük az alkotásunkat. Az én flitteres fenyőm nagyon szépre sikerült.
Ha jövőre is lesz lehetőségem, nagyon szívesen részt vennék újból egy ilyen kézműves foglalkozáson.”

„Mindenki jól érezte magát, még én is. Köszönöm szépen a lehetőséget. Én nagyon szeretem a kézműves foglalkozásokat.”


„Mindenki egy filcből készített fenyőfát díszített flitterrel, pomponnal vagy gombbal. Én a flittert választottam. Nagyon jó volt a foglalkozás és a fám is szép lett.”

„Én jól éreztem magam a Jutka néni termében a kézműves foglalkozáson, máskor is részt vennék rajta.”

A foglalkozásokra az óvodák nagycsoportosait is meghívtuk, akik éltek is a lehetőséggel, szívesen kapcsolódtak be az „iskolai” munkába. Az alsósaink nagy örömmel fogadták őket. Voltak olyan csoportok, amelyek énekkel, versekkel fogadták az óvodásokat, s meg is vendégelték őket.

„ Az ovisok cukik voltak és ügyesek. Ügyesen csinálták az angyalokat. Volt, aki rózsaszínt, volt, aki kéket készített. Látszik, hogy jövőre iskolások lesznek. Minden érdekelte őket.”

A Diákönkormányzat nevében köszönjük a tanító nénik segítségét. Örülünk, hogy az óvodák nagycsoportjai elfogadták meghívásunkat.


S hogy a december még csodásabb legyen, a napokban a tanulóink levelet írhattak barátaiknak, melyeket a Diákönkormányzat angyalkák a mai napon fognak kézbesíteni. Reméljük, az „angyalposta” is hozzájárul az ünnepi hangulat megteremtéséhez.
Kívánunk mindenkinek békés karácsonyt, egészségben, örömökben gazdag új évet!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Hajdúnánás, 2018. december 21.

 

Gálné Krizsán Melinda, Nagyné Deli Tünde,
Nagyné Zsíros Irén, Péter Hajnalka
A Diákönkormányzat felnőtt segítői

 

Kiegészítő információk