Hírek

Nagyok voltatok!

Szombaton népes küldöttséggel képviseltük városunkat és iskolánkat a TV2 által szervezett Nagy vagy! című vetélkedőn. Versenyzőink (6 diák 4 szülő) és kísérő nevelőik már pénteken elutaztak Budapestre, hiszen szombat reggel már fél 8-kor meg kellett jelenni a verseny helyszínén, a budaörsi uszodában. A szurkoló sereg egy külön busszal hajnali 4 órakor indult utánuk.

A nap során 36 csapat hat csoportban mérte össze az erejét, tudását,

ügyességét, felkészültségét. Mi a második turnusba kerültünk, így kisebb várakozás után elkezdődhetett a vizes versenyünk. Minden csapatot egy-egy nevezetes személy (divatos, de kicsit degradáló szóhasználattal "celeb") erősített. A mi csapatunk tagja Ada lett, aki a Viva TV műsorvezetője. Egész nap velünk volt, de nem igazán tudott közvetlen kapcsolatot teremteni a csapattal. Nála sokkal nagyobb "showman" volt Katus Attila a "barna" csapat sztárja, aki a műsorban is nagyobb szerepet kapott (ezt láthatjuk is majd az áprilisi adásokban).

Az uszodai feladatokat jól teljesítettük, a csapat nagyot küzdött a medencében. A feladatok nehezek voltak, és igazán gyakorolni se tudtuk őket annyira, hiszen a mi uszodánkban nincsenek olyan ideális feltételek, mint más városokban. (Voltak csapatok, akik féléve erre a versenyre készültek!)

A vizes feladatok után a 3. helyen álltunk, vártuk a délutáni "szárazföldi" versenyeket. Nagyon sokáig vártuk .... Ez a nap igazából egy tévéműsor felvétele volt, ahol bizony szereplők voltunk, igazodni kellett a műsortervhez, a rendezőhöz. Néha egy-egy konferálást újra fel kellett venni, ezért a várakozás nagyon hosszú lett. A délutáni 3 óra helyett kb. 5 órakor került ránk a sor a sportcsarnokba. Addig ebédeltünk, sétáltunk napoztunk, beszélgettünk, néztük az ellenfél csapatait.

A két versenyszám közötti szünetben érkezett meg hozzánk a főszurkolónk, Gábor Betti, a Desperado énekesnője. Minden csapat feladata volt, hogy hozzon magával egy olyan hírességet, aki kapcsolódik a városához. Mi Bettit kértük fel erre a feladatra, hiszen ő Hajdúnánáson él, tanult egészen felnőtt koráig. Ha a "főszurkolók" népszerűsége is számított volna a versenybe, akkor minden bizonnyal mi nyertünk volna, hiszen Betti megostromolták a rajongók, sok-sok autogramot osztott ki, amíg velünk volt!

A délutáni feladatok sem voltak könnyebbek, mint délelőtt. Sok figyelmet, ügyességet, erőt igényeltek. Csapatunk nagyot küzdött, alig maradtunk le a továbbjutást jelentő 3. helyről. Nagyon nem bánkódtunk, elhatároztuk, jövőre újra nekivágunk!

Kiegészítő információk