Hírek

HAPPY-HÉT 2021

HAPPY – HÉT               

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet idén tizenegyedik alkalommal hirdette meg a magyarországi vízfogyasztást népszerűsítő programját. Az online tér több, hasznos eseményre ad lehetőséget, ha megfelelően használjuk. Ezt kihasználva kapcsolódott be a digitális oktatás során a 2.b osztály a Happy- hét programhetébe március 22-26 között.

A program célja a cukros üdítők helyett a több ivóvízfogyasztás jelentőségére felhívni a lehető legtöbb gyerek figyelmét, a több ivóvíz fogyasztásának népszerűsítése.

A gyerekek otthoni keretek között mutatták meg, hogy a digitális tanrendben is meg tudnak valósítani olyan projektet, melynek fókuszában az egészséges folyadékpótlás áll.

Az elsődleges cél az volt, hogy a gyerekek pozitív élményeket társítsanak az ivóvízhez és szórakoztató, játékos feladatokon, interaktív oktatáson keresztül megértsék, hogy miért ez a legjobb szomjoltó.

A HAPPY-hét prezentációnak megtekintése után minden kisgyerek megmutathatta vízfogyasztásának szokásait, megtervezhette saját vizespoharát, elmondhatta véleményét, felhívhatta társai figyelmét erre a fontos témára. Fontos ez azért is, mert az immunrendszer normál működésének fenntartásához az egészséges, változatos táplálkozás és a megfelelő folyadékbevitel is hozzájárul.

Úgy gondolták a projekt megálmodói és jómagam, hogy azzal, hogy a HAPPY-HÉT üzenetei most a szülőkhöz is hamarabb, hatékonyabban elérhetnek, a HAPPY-hét megtartása révén hozzájárulhatunk az egészséget szolgáló otthoni táplálkozási szokások kialakításához, fenntartásához.

Ezúton is szeretném megköszönni a 2.b osztály tanulói és szülői közösségének aktív közreműködését és hozzájárulását a program sikeres megvalósulásához.

Péter Hajnalka,
osztályfőnök


 

Kiegészítő információk