Hírek

Tájékoztató tanévzárásról, nyári programokról

Kedves Szülők, Gyerekek!

A tanév vége is más lesz. mint ahogy az utolsó három hónap is más volt, mint a hagyományos iskolai időszak. A járványveszély átírja a hagyományokat is. Örömmel tölt el, hogy sem tanulóink, sem családjuk körében nem volt fertőzéses megbetegedés. Köszönhető ez többek között a felelősségteljes viselkedésnek, a járvány megfékezésére hozott szabályok betartásának.
A mostani időszakban is óvatosnak kell lennünk, a szabályok változása ellenére. A vírus jelen van az országban, az utazások megindulásával bárhová tovább terjedhet. Ennek tudatában és ehhez alkalmazkodva  kell befejeznünk ezt a tanévet.

Kérem, hogy továbbra is vigyázzunk egymásra, tartsuk be a mindenkire kötelező szabályokat, bízva abban, hogy szeptemberben már közösen, biztonságban kezdhetjük az új tanévet.

A tanév befejezéséhez, a nyári időszakhoz adok át néhány információt.

Iskolai ügyelet

A tanév végéig, azaz június 15-íg érvényben marad a tantermen kívüli, digitális munkarend. Iskolai tanítás nem lesz, a gyerekek a tanév végéig otthon tanulnak.

Június 2 (kedd) és június 15. (hétfő)  között (az elmúlt hetekhez hasonlóan) ügyeletet biztosítunk azoknak a gyerekeknek, akik ezt igénylik. Az ügyelet alatt a tanulási és a nevelői segítséget biztosítjuk, tanítási órák nem lesznek.
Az ügyeletet a +36-52-570-536 telefonszámon lehet igényelni minden munkanapon 8.00-16.00 között.
Egy tanteremben legfeljebb öt tanuló tartózkodhat. A tantermen belül a maszk használata nem kötelező.

A tanuláshoz informatikai eszközök korlátozott számban állnak rendelkezésre!
Az ügyeleten csak azok a tanulók vehetnek részt, akik hozzák magukkal a tananyagot, taneszközöket!

Az ügyelet helyszíne: Óvoda utca 2-10.

Az ügyelet ideje alatt a tantermen kívüli területen a maszk használata kötelező! Az iskola épületébe a szülők nem kísérhetik be a gyerekeket.
Érkezéskor az iskolába belépők kezét alkoholos fertőtlenítővel fertőtlenítjük!

Az ügyelet ideje alatt az iskolai időszaknak megfelelően vehetik igénybe a gyerekek az étkezést.

Felzárkóztatás, korrepetálás

Amennyiben a szülők igénylik, hogy gyermekük 1-1 órában találkozzon egy nevelővel, azt az osztályfőnöknek jelezzék. A lehetőség korlátozott, az iskolaépületben egy időpontban tantermenként legfeljebb 5 tanuló tartózkodhat, naponta legfeljebb 1 óra időtartamban. A tanteremben és a folyosókon, udvaron be kell tartani a 2 méteres távolságot egymástól.

A korrepetáláson megjelenni csak előzetes egyeztetés után lehetséges!
Az engedély nélkül megjelenő tanulók nem léphetnek be az iskola épületébe!
Az iskola udvarán sem tartózkodhatnak felügyelet nélkül gyerekek.

Felhívom a figyelmét a szülőknek, hogy a közösségben tartózkodás fokozott fertőzésveszélyt jelent, ennek figyelembe vételével kérjék a személyes iskolai részvétel lehetőségét!

 

 

Nyári táborok szervezése

A nyári táborok szervezésére irányuló szülői igények felmérése folyamatban van. A felmérés módja: online kérdőív. Az erről szóló tájékoztatás és az igény jelzése a tegnapi cikkben található: Igényfelmérés gyermekfelügyeletre, nyári táborokra.

A pontos részletek kialakítása folyamatban van.

Reményeink szerint idén is sikerül ingyenes napközis táborokat szervezni, a tavalyi feltételek mellett (ingyenes étkezés, ingyenes programok). Ezekről még folynak az egyeztetések.

 

Ballagások, tanévzáró ünnepélyek

A ballagást osztályonként fogjuk megszervezni a tanulók, az osztályfőnök és az iskolavezetés részvételével az iskolaudvaron vagy tornateremben, egymástól biztonságos távolságban elhelyezve a résztvevőket. 
A ballagáson a szülők, hozzátartozók nem vehetnek részt. 

A tanévzáró és a bizonyítványok kiosztásának módjáról később adok tájékoztatást.

Hagyományos tanévzáró ünnepség nem lesz.

Tóth Imre, intézményvezető


 

 

Kiegészítő információk