Hírek

Három nap a bio jegyében

Három nap a bio jegyében

(hajdunanas.hu | 2019.May.16.)

Ökológiai konferencia, gépbemutatók, kicsiknek és nagyoknak egésznapos programok, családi, iskolai versenyek. A szórakozás és az egészséges életmód jegyében fog telni a hétvége a hajdúnánási Kendereskertben.

A Kelet-Magyarországi Biokultúra Egyesület, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei szervezete és Hajdúnánás önkormányzata közösen Ökológiai Expót és Országos Biobúcsút (Bio találkozót) szervez 2019. május 17-18. között. Az eseményen részt vesz dr. Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár.

  

Egészséges életmódra való ösztönzés

Három napon keresztül egy tudatosságra ösztönző, természet közeli közösségi programot tárnak a látogatók elé abban bízva, hogy a fogyasztók és a biogazdálkodással ismerkedők is hasznos információkat szerezhetnek. Az esemény célja, hogy bemutatkozhassanak a biotermelők, a gépforgalmazó cégek és a kereskedők, valamint minden érdeklődő jobban megismerje a bio termelés és a bio termékek világát.

Családokat is megszólítják

A családoknak is szeretnének kedvezni a három nap alatt, így a szakmai konferencia és gépbemutatók mellett hétvégén színes gyermekprogramokon keresztül keltik fel a családok érdeklődését a biogazdálkodás és biotermékek iránt. Népi játszótér, cserépfestés, növények ültetése, bio zöldség-és gyümölcskóstolás, kézműves foglalkozások, kreatív játékok készítése újrahasznosítható anyagokból – többek között ezekkel a programokkal is várják az érdeklődőket. A több napos rendezvényen iskolai létszámversenyen és családi öko tombolán is részt vehetnek a játékos kedvű szülők, gyerekek. A szombati napon még egy bringáért is harcba szállhatnak a rendezvényre kilátogatók.


 

Kiegészítő információk