Hírek

A tehetséggondozásról tanulhattunk

A tehetséggondozásról tanulhattunk

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségéhez benyújtott sikeres pályázatunkkal 2019.04.17-én a Bocskai Iskola 25 pedagógusának nyílt lehetősége egy 10 órás csoportos pedagógusképzésen való részvételre Tehetségpontunkban.

Kiemelkedő képességű diákjaink mind magasabb szintű eredményességének segítése iskolánk fontos célkitűzése, melyhez igyekszünk az elérhető lehetőségeket igénybe venni pályázatok, versenyek, mentor- és tutorprogramok, megújuló pedagógiai módszer és eszköztár bevonásával. Ehhez nyújtott segítséget számunkra a hazai tehetséggondozás egyik kiemelkedő szaktekintélye, Prof. Dr. Balogh László, a MATEHETSZ és a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke.

A Gazdagítás, gyorsítás, differenciálás a tehetséggondozásban című képzés keretében mód nyílt a különféle gazdagítási modelleknek, főbb stratégiáinak, gyakorlati fogásainak, eszközrendszerének megismerésére, valamint összefüggéseinek vizsgálatára a gyorsítással és differenciálással. 

A nap során professzor úr szakértő irányításával a témakör  elméleti ismereteit a konkrét gyakorlati megvalósíthatósággal szorosan összekapcsolva tárgyalhattuk meg közösen, ill. kiscsoportos műhelymunkával, célul kitűzve az adekvát, komplex eszközrendszereknek a  tehetségígéretekkel való mindennapi pedagógiai gyakorlatunkba való mielőbbi tudatos beépítésére. Köszönet érte!

Bízunk benne, hogy hamarosan újra módunk lesz a témában további, hasznos csoportos tanulási lehetőség támogatott igénybevételére diákjaink mind tudatosabb, széleskörű, korszerű tehetséggondozása érdekében!

Bodnárné Varga Márta,
tehetségfejlesztési szakértő

 

 

Kiegészítő információk