Hírek

Egy hajdúnánási vers Bécsben

Egy hajdúnánási vers Bécsben

 

Az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete ebben az évben is megrendezte a már hagyományos versmondó versenyét. Több ország is képviseltette magát, így majdnem 200 induló volt a versenyen. Négytagú zsűri hallgatta meg ezt a nem kevés számú versenyzőt.

Számomra nagyon érdekes volt, mikor az egyesület elnöke elmondta, hogy azért kezdték el a szervezést, mert Ausztriában nincs hagyománya a versmondó versenyeknek. Azt is mondhatnánk, hogy ez a verseny egy „hungarikum” ott Ausztriában. A megmérettetést követően volt lehetőségem megnézni Bécs nevezetességeit.

Egy évvel ezelőtt prózával vettem részt, ezért már ismert volt számomra a verseny menete. Idén pedig a 6-7. évfolyamosok között indultam a méltán híres hajdúnánási költő versével, Vihar Béla: Világosi elégia.

Izgultam, mert a felhívásban ajánlásként olyan híres költők versei szerepeltek, akiknek  ebben az évben ünnepeljük valamilyen évfordulóját. Ezért nehéz döntés volt egy hajdúnánási költő, Vihar Béla versével indulni.

Ahogy szokták mondani: „Aki mer, az nyer!”

Nagyon ügyesek voltak a társaim is, ezért izgalommal töltött el az eredményhirdetés. Sikerült a 3. helyezést elérni, ami nem jöhetett volna létre Szabó Éva tanárnő segítsége nélkül! Köszönöm! 

Kőrösi Róbert László, 6.b


 

Kiegészítő információk