Hírek

„Csodálatos vadvilág” a Debreceni Állatkertben

„Csodálatos vadvilág” a Debreceni Állatkertben

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága és a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. által meghirdetett „Csodálatos vadvilág” vetélkedősorozatára először nevezett Jóna Regina, Hadas Tilla és Kovács Boglárka 3.b osztályos tanulók alkotta Természetvédők csapata.

Az első két forduló feladatait e-mailen keresztül kapták meg a gyerekek, amelyek megoldásaihoz rengeteget kutattak, böngésztek a neten délutánonként. Sokszínű és érdekes rejtvényeken keresztül ismerkedtek meg a Debreceni Állatkert térképével, olykor furcsaságokban bővelkedő állatfajaival. Végül a csapat leporelló formájában mutatott be egy − a Hortobágyi Nemzeti Park területén található − számukra rendkívüli, különleges lepkefajt.

 

Kitartásuk szorgalmuk eredményeként bejutottak 3-4. osztályosok regionális döntőjébe.

A végső megmérettetésre május 11-én a Debreceni Állatkertben került sor. A csapatok 10 állomáson élvezetes, gondolkodtató és szórakoztató feladatokat oldottak meg. Volt távcsöves megfigyelés, activity, sétáló memóriajáték, fára mászás, madárhang-felismerés, állatfigura formázás, szókirakó, madarak tojásainak, fészkelő helyének, táplálékának felismerése és bátorságpróba is. A legjobban az utóbbitól félt a kis csapat, de végül ez lett a legemlékezetesebb számukra.

A szoros versenyben a regionális IV. helyet szerezte meg a három lány alkotta Természetvédők csapata. Az izgalmas vetélkedőt és a napsütéses májusi napot egy fagylaltozással egybekötött állatkerti séta zárta.

Köszönjük a szülők támogatását és segítségét, hogy részt vehettünk ezen a rangos és színvonalas versenyen!

 

Deméné Czeglédi Éva 


 

Kiegészítő információk