Hírek

Városfelfedezésen a 3.d osztályosok

Városfelfedezésen a 3.d osztályosok

A december mindig nagyon mozgalmas a közelgő ünnepek miatt. December 12-én ünnepeljük a Város Napját, mely számos rendezvényt, programot kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A 3.d osztály imádja a felfedezéseket, kirándulásokat és persze nem utolsó sorban szeretnek új ismeretekhez jutni. A nyári Erzsébet-táborokban kipróbálták már a városban a kincskeresést, amely során nagyon jól érezték magukat. Sok információt megtudtak már akkor is a városunkról. A gyerekek szüleikkel gyakran sétálnak a városban, ám akkor fel sem figyelnek a szép épületekre, terekre és emléktáblákra.

Nagy örömmel fogadtuk a Városfelfedező játékot, amelyre osztályunk 3 nyolc fős csoporttal jelentkezett. December 1-10-ig tartott a játék. A feladatok egy részére csak úgy kaphattunk pontos választ, ha elindultunk az adott helyszínekre és elolvastuk az emléktáblákon lévő pontos leírásokat. Három órán keresztül bolyongtunk a városközpontban, kezünkben a mappával és írtuk a kérdésekre a válaszokat. A szülőket, nagyszülőket is bevontuk a játékba. Hétvégén ők is segítettek, amiben tudtak és szívesen idézték fel emlékeiket egy-egy utcához kapcsolódva. Az egyik irodalom órán szövegértés feldolgozásként a nánási füzetekből Draviczky Imre: Határ-, városrész-, utcanevek Hajdúnánáson, című könyvecskéjéből sok kérdésünkre kaptuk meg a választ.

Ez a verseny jó alkalmat adott a játékra, levegőzésre, sétára együttgondolkodásra és nem utolsó sorban városunk megismerésére. Miközben jól éreztük magunkat, eredményes munkát végeztünk. Ennek bizonyítéka az, hogy a három csoportunk elhozta az 1-3 helynek járó díjat.

  1. hely (megosztott volt) a Szuper 8-as csapata
  2. hely Hajdúnánási Harmadikos Csajok
  3. hely A Felfedezők

Jeles Éva

*********************************-

Kiegészítő információk