Hírek

Megtisztelő jutalom

Megtisztelő jutalom

2017. november 13-án a Magyar Nyelv Napján részt vehettem a Pesti Vigadóban megrendezett díjátadón, és az azt követő gálaműsoron. Óriási megtiszteltetés, hogy hatalmas nyelvészek és irodalmárok után is a színpadra léphettem, és átvehettem a nekem szánt díjat.

Országos 1. helyezést értem el általános iskolások körében az „Írj levelet Arany Jánosnak!” pályázaton, melyet a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Nyelv Múzeuma hirdetett meg. A lehetőségre Czinegéné Daróczi Julianna magyartanárom, osztályfőnököm hívta fel a figyelmemet.

Az ünnepség 2 részből állt: az első részben beszédeket, ünnepi köszöntőket hallhattunk -- Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetségének elnöke, Maróth Miklós, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Balázs Géza és Grétsy László nyelvészprofesszorok; azután átadták a Kazinczy- és az Arany Kazinczy–díjakat. Ezt követően jutalmaztak bennünket pályázókat. Az oklevelet és a jutalmat Nyíri Pétertől, a Magyar Nyelv Múzeumának igazgatójától vehettem át.

A második részében volt a gála: Arany János balladákat hallgattunk tehetséges fiatalok előadásában, a Cédrus Néptáncegyüttes és a Zagyva Banda produkcióit csodálhattuk meg, illetve Herczku Ágnes világhírű népdalénekes szórakoztatta a közönséget.

Az ünnepség után minden résztvevő állófogadáson vehetett részt.

Örültem, hogy névre szóló meghívást kaptam erre a rangos ünnepségre. Nagyon tetszett a gyönyörű állapotában megőrzött patinás épület és a program gazdagsága is.

Szántó Réka
6. d osztály

*************************************

Kiegészítő információk