Hírek

Állatok Világnapja 2017-ben

2017. október 4-én zajlottak le iskolánk intézményegységeiben az Állatok Világnapja alkalmából megrendezett Állati jó délután rendezvényei.

Ilyen zord, hideg őszi napokon jólesik visszaemlékezni a verőfényes délutáni programokra, melyek örömet okoztak a gyerekeknek és a felnőtteknek, s talán a nálunk vendégeskedő kis kedvenceknek is. …..

Kisállatok az iskolában

„Október 4-ét, az állatok világnapját sokszínű rendezvényekkel ünnepelte meg a Magyar utcai intézményegység.
Az esemény előtt rajzversenyt hirdettünk az alsós és felsős gyerekek számára, melynek témája a „Ház körül élő állatok” volt. Sok szép pályamű közül kellett a zsűrinek kiválasztani a legszebbeket.
Délelőtt iskolánk többi egységéből is fogadtunk gyerekeket, akik érdekes bemutatót láthattak a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola képviselőitől, és 3 labrador segítőjüktől.
A délután programjai között szerepelt állathangutánzó verseny, állatszépségverseny, Ki mit tud? alsós és felsős diákoknak , valamint könyvtári kiállítás .
Megjelentek udvarunkon a kis hörcsögtől kezdve kutyákon, macskákon, teknősökön, nyúlon, papagájon keresztül a lóig mindenféle kedves kis barátok, akik még élményszerűbbé, felejthetetlenebbé tették ezt a verőfényes délutánt.”

A 6. osztályos lányok
Magyar úti intézményegység

 

„Intézményegységünkben a 2017/2018-as tanévben október 4-én ünnepeltük meg az Állatok Világnapját. A gyerekek és pedagógusok egyaránt nagy izgalommal készülődtek erre a napra, hiszen nagyon színes programok valósultak meg. Programjaink a következőkből álltak:
Rajzversenyt hirdettünk előzetesen „Ház körüli állatok!„címmel, melyre szép számban érkeztek be az igényesen, témához kapcsolódó alkotások.
„Állati jó délután!”programjaink között szerepelt:
- Állathangutánzó verseny
- Találós kérdések, szólások, közmondások
- Kedvenceink bemutatása
- Ki mit tud?- felsősök vetélkedője
- Könyvtári kiállítás, bemutató (…)
Rajzversenyünkön külön díjaztuk az 1-2. és 3-4. évfolyamos tanulóinkat. A gyerekek lelkesedését semmi sem bizonyítja jobban, mint a beérkezett rajzok sokasága. Különböző kidolgozási, változatos módszereket alkalmaztak. Nehéz volt a döntés a helyezésekkel kapcsolatban, így igyekeztünk minél több rajzot kihelyezni kiállításunkon, amit nagy örömmel nézegettek tanulóink.
Állathangutánzó versenyünk is két részre oszlott, az 1-2. és 3-4. évfolyamos korosztályra. A nyertesek be is mutatták tudásukat, hihetetlen tehetséggel utánozva az állatok hangjait.
Találós kérdések, szólások, közmondások állomásnál állatokhoz kapcsolódó szólásokat kellett befejezniük vagy éppen kitalálniuk a gyerekeknek, akik egy-egy jó megfejtésnél azonnali jutalomban részesültek. Örömmel tapasztaltuk tájékozottságukat e téren is.
Nagy sikert aratott a kisállat bemutató, hiszen itt testközelbe kerülhettek az állatokkal. Itt muszáj kiemelnem a gyerekek fegyelmezettségét, az állatokhoz való igazi szeretetteljes vonzódását. Igen sokféle állattal találkozhattunk, kutyák, macskák, hörcsög, nyulak, halak, csibéit védő tyúk… stb. Természetesen értékeltük ezeket az állatokat a következő kategóriák szerint. Négy kategóriába soroltuk őket:
I. Legszebb
II. Legokosabb
III. Legvirgoncabb
IV. Legtöbb szavazat
A könyvtári kiállításon ehhez a naphoz fűződő könyvbemutatót tekinthetnek meg tanulóink, melynek időpontjairól a nevelők tájékoztatást kaptak.
A nap folyamán lehetőség nyílt ellátogatni a Magyar utcai intézményegységbe, ahol a vakvezető kutyák tudásával és szerepével ismerkedhettek meg. Ebből az iskolából idén a 2. a osztály látogatott el erre a rendezvényre.
Meghívtuk a Szivárvány Óvoda nagycsoportos óvodásait is, akik nagy örömmel vettek részt rendezvényünkön.
Véleményem szerint gyereknek, szülőnek, pedagógusnak egyaránt élvezetes programon vagyunk túl. A boldog, vidám gyerekarcok önmagukért beszéltek, mennyire jól érezték magukat. A feladatok levezésével megbízott pedagógusok kreativitását is ki kell emelnem, sokrétű, ötletes, színvonalas, jól megszervezett munkát nyújtottak.”


Készítette: Boros Erika
Iskola úti intézményegység

„2017. október 4-én rendeztük meg az intézményegységünkben az Állati jó délutánt. Láthattunk sok szép, ápolt, cuki és különleges állatot. Nagyon élveztük, hogy mi is zsűrizhettünk, és eldönthettük, melyik a legszebb, a legcukibb, és a legkülönlegesebb.
Vendégünk volt aznap délután egy törpe oroszlán nyúl, de sok – sok cica, több yorki, egy görény és számos kutyus is meglátogatott minket gazdája segítségével. . Az egyik legnagyobb sikert egy hatalmas német dog aratta, aki békésen tűrte a simogatást. Sokan örültek a három napos csibéknek is.
Sokféle versenyen lehetett részt venni. Volt állathangutánzó verseny, rajzverseny, az alsósok találós kérdéseket találhattak ki, s a kedvenceink is versenyeztek egymással a már említett kategóriákban. A felsősök vetélkedőn vehettek részt, osztályonként négy fős csapatokkal.
Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ezen a programon. Már várjuk a következő!”

Daróczi Dorina és Bagdi Dorina 7. d
Polgári úti intézményegység

Köszönjük a kedves Szülőknek és Kollégáinknak, hogy segítségükkel ismét örömet okozhattunk az iskolánkba járó gyerekeknek!


Hajdúnánás, 2017. október 20.

Gálné Krizsán Melinda, Nagyné Deli Tünde,
Nagyné Zsíros Irén, Péter Hajnalka
DÖK felnőtt segítők

Kiegészítő információk