HAPPY-hét a Bocskaiban

Az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) idén hatodik alkalommal hirdette meg a vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét programját az általános iskolák számára. A program megvalósítására 2015. március 23-a és 27-e között került sor. Összesen 440 iskola jelentkezett az OÉTI vízfogyasztást népszerűsítő programjára, vagyis az idén több mint 120 ezer tanuló ismerkedhetett meg az egészséges folyadékfogyasztással.

A Bocskai Iskola idén első ízben csatlakozott a felhíváshoz. A HAPPY-hét célja, hogy oktatás, ingyenes víz biztosítása és játékos programok segítségével felhívja a gyerekek figyelmét a cukrosüdítő-fogyasztás káros következményeire és a vízivás jótékony hatásaira. A sok program és a változatos feladatok jóvoltából az üzenet tovább él a diákokban, nem felejtik el, hogy szomjúság oltására a víz a legjobb megoldás.
A HAPPY-hét során a tanulók kreativitást, ügyességet igénylő feladatokon keresztül és interaktív oktatás során mélyíthették el a megfelelő folyadékfogyasztással kapcsolatos tudásukat. Az OÉTI honlapjáról számos, ezzel kapcsolatos segédanyag volt letölthető ingyenesen a résztvevő iskolák számára.
A víz fogyasztását népszerűsítő téma a tananyagba integráltan, matematika, rajz, technika, testnevelés, magyar nyelv és irodalom, informatika, biológia, kémia, fizika, stb. órákon is felbukkant. A pedagógusok számos önálló, kreatív ötlettel, játékkal álltak elő, iskolánk önerőből is sok programot szervezett a HAPPY-héthez kapcsolódva. Így például kitöltöttük és elemeztük a „Mit és mennyit iszunk?” kérdőívet, kékbe öltöztettük a tantermeket és magunkat is, megnéztük az oktatási segédanyag bemutató filmjét, plakátot szerkesztettünk, tanulói beszámolók hangzottak el a Föld vízkészletéről, az iskola védőnőjétől az emberi test vízháztartásáról tájékozódtunk, akvárium készült újrahasznosított anyagokból, mozgásos játékokat játszottunk „vizes témakörben”.
A hét lebonyolításáért köszönet a lelkes pedagógusoknak, és természetesen a résztvevő diákoknak!

*********************************************************************

Kiegészítő információk