Fonyódligeti Erzsébet-tábor

Erzsébet-táborozók Fonyódligeten

A Bocskai István Általános Iskola pedagógusai 2012 óta minden nyáron Erzsébet-tábor keretében gondoskodnak a diákok tartalmas nyári szünetéről. Minden évben az elmúlt év tapasztalatait feldolgozva újszerű pályázatot írnak ki. A Fonyódligeti táborba ebben a tanévben 100 gyerek jelentkezett. A Balaton déli partján fekvő Fonyódligeten lévő tábor adottságait már jól ismerjük, és szeretjük. Az idei évben Élménytábor néven hirdették meg a 10 héten át tartó táborokat. Mi 2018. július 15-20-ig, 6 nap 5 éjszakai időpontot nyertük meg és indultunk el végül 91 gyerek és 9 felnőtt kísérővel, autóbuszokkal Fonyódligetre.

A PCS busz egészen a tábor helyszínére szállított minket, így nem sokat kellett cipekednünk. Az 1300 férőhelyes tábort színek szerint altáborokra osztották, és mi a legnagyobb létszámú sárga színűbe kerültünk. A tábori ajándékaink is sárgák lettek: póló, sapka kulacs, hátizsák és benne egy törölköző. A szigorú regisztráció után a szobák elfoglalása következett, mely a gyerekek számára az egyik legfontosabb. Sok kisgyerek 2.3. osztályos még először volt távol a szüleitől ilyen sok éjszakát. Igyekeztek a barátok egy szobába kerülni, és egymást támogatni, ha egy kicsit elérzékenyültek.

Bővebben: Fonyódligeti Erzsébet-tábor

Asszony lesz a lányból

„Asszony lesz a lányból”

Asszony lesz a lányból” elnevezéssel július 9. és 13. között remek hangulatú, élményekben, tapasztalatokban gazdag, hasznos napokat töltöttünk együtt 20 gyerekkel Erzsébet tábor keretében. Nagymamáink, édesanyáink konyhájában megtanult háztartási fortélyait ötvöztük a mai háziasszonyok sietős hétköznapjaikban végzett tevékenységeivel.

Kötényt készítettünk magunknak, amit különböző technikákkal díszítettünk. Volt olyan gyerek, aki hagyományos hímzéssel ékesítette munkaruháját, mások modern textilfestési módszereket alkalmaztak. Néhány gyerek ekkor ismerkedett meg a varrás-hímzés technikájával és annyira megszerette, hogy a tábori csendes pihenő idején is ezt a tevékenységet folytatta.

Kamaszkori bőrápolással kapcsolatos tanácsokat kaptak a gyerekek az egyik táborlakónk kozmetikus édesanyjától. Megtanulhatták, majd ki is próbálták magukon és társaikon az arctisztítás fontos lépéseit, majd közkívánatra elkészült egy tini smink. Közben hasznos tanácsokat hallottunk a helyes táplálkozásról és a háztartásban fellelhető anyagok kozmetikumként való felhasználásáról.

Bővebben: Asszony lesz a lányból

Fonyódligeten táboroztunk

A Bocskai iskola „Vízipockok” 40 fős csoportja július 1- 6-ig az Erzsébet táborban nyaralt a Balaton partján. Szép látvány és kellemes idő fogadott bennünket, ami a napok folyamán csak javult.

Vasárnap felfedeztük a tábor minden zegét- zugát, majd este tábornyitón vettünk részt az új zöld pólónkban és sapkánkban. A hétfő délelőtt kincskereső versennyel telt, délután megmártóztunk a kissé hűvös habokban, este pedig a Hencida együttessel táncházban múlattuk az időt. Kedden délelőtt a tábori olimpia sportversenyein gyűjtögettük az okleveleket, síkfutásban, távolugrásban és kislabdahajításban. Délután Dr. Rex csapata 6 kutyával és érdekes bemutatóval kápráztatott el bennünket, majd kipróbáltuk mennyit melegedett a Balaton vize. Sokat. Ez pont jól jött, mert birtokba vettük a vízi kalandparkot. A napot az Apnoé zenekar koncertjével és éjszakai akadályversennyel zártuk. Szerdán a hősök napját ünnepelve lézeres pisztollyal, puskával, íjjal, vívással, grippen szimulátorral hősködtünk. Katonai- mentős- tűzoltó csapatok együttműködésével érdekes, látványos bemutatót kaptunk. Az autós show keretében a részeg szemüveg segítségével kipróbálhattuk a gokartozást, autós közlekedést, kosárlabdázást, miközben egy lelkes kis csapatunk a focilabdát üldözte a bajnokságon. Csütörtökön sétahajóztunk, sárkányhajóztunk és hatalmas fürdőzéssel búcsúztunk a Balatontól. Az esti táborzárón Veréb Tamás koncertje, és az azt követő Disco fokozta a gyerekek hangulatát.

Minden nap jókedvűen, tartalmasan telt, amibe besegített a sok trambulinozás, kalandpark, sportolás, a büfében való sorbanállás is.

Sok élménnyel, új tapasztalatokkal gazdagodva, szépen lebarnulva tértünk haza, és jövőre is szívesen térünk vissza.

Tábori kísérők:

Agárdiné Papp Mariann

Nagyné Deli Tünde

Zágonyiné Ormós Judit

Ötvösné Tóth Ágnes

 

 

 

Zánkán nyaralt 147 Bocskais gyerek

Július első napjának reggelén indult el 147 gyerek és 15 pedagógus a csodás balatoni táborba, Zánkára.
Már hetekkel az indulás előtt izgatottan készültünk erre a 6 napra. Van aki azért, mert már volt, van aki azért, mert még nem volt.
Az Erzsébet Táborok pályázatát az Erzsébet Alapítvány írta ki, melyet iskolánk lelkes pedagógusai márciusban megírtak, be is adtak és májusban meg is nyertek. Kezdődhetett a szervezés, amely az év végi sűrű feladatok mellett nem is volt egyszerű. De sikerült. Így fantasztikus 6 napot tölthettünk ebben a csodás táborban.
Rengeteg programon vettünk részt: Tábori Olimpia, Kalandpark, Sétahajó, Haditechnikai Park, Trambulin, Csúszda, Laser Tag, Országjáró Múzeum, Sárkányhajó, koncertek…..és strand minden mennyiségben.
A versenyek sem maradhattak el. A gyerekek már itthon el kezdtek készülni a minden évben megrendezésre kerülő KiMitTud?-ra. Az 1800 fős táborban különböző kategóriákban mérethették meg magukat a gyerekek és kiemelkedő eredményekkel végeztek….

Országos versenynek minősülő eredményeink:

Egyéb kategória: vers:
 I. helyezés: KŐRÖSI RÓBERT

Tánc kategória:
 II. helyezés: HORVÁTH HANNA, TÓTH HANNA, TÓTH PANNA
 III. helyezés: SNELLENPERGEL MIRELLA, SZAKÁL ANNA

Felsős strandfoci Bajnokság:
 I. helyezés: BAKÓ LÁSZLÓ, HADAS ZÉTÉNY, JÓZSI-TÓTH MÁTÉ, KÁNTOR ALEX, KOVÁCS DÁVID, KŐRÖSI RÓBERT, LOVÁSZ LEVENTE, MAGI BOLDIZSÁR, NAGY ZOLTÁN, NYAKÓ SÁNDOR, ROSTÁS, KRISZTOFER, VADÁSZ ÁDÁM, VARGA MÁTÉ

Az 1 perc és nyersz:
 I. helyezés: HOLBA KATA, SNELLENPERGEL MIRELLA, HORVÁTH DORINA, KÁNTOR ALEX, NAGY ZOLTÁN, CZISZÁR TAMÁS, KÁNTOR ALEX

Éjszakai akadályverseny 12 év alatt:
 I helyezés: DARÓCZI LOTTI, DÓZSA FANNI, G. NAGY BERNÁT, ILLYÉS HANNA, KÉKI TÍMEA, KOVÁCS JÁZMIN, NÁBRÁDI ANNA, OLÁH LOTTI, RÁCZ IBOLYA, RÉPÁSI VIRÁG, SNELLENPERGEL ESZTELLA, VARGA KINCSŐ

Éjszakai akadályverseny 12 év felett:
 I helyezés: RESZEGI ESZTER, TÍMÁRI KINCSŐ, VARGA DORINA, SZABÓ DONÁT, KÓNYA KAROLINA,MOLNÁR BÁLINT, RESZEGI KEVIN, VAJAS NIKOLETT, PETRUS ROLAND, LANTOS ANTAL, CSISZÁR TAMÁS, PÁLMAI VIOLETTA, GYŐRI NORBERT, FEJES FERENC

Tábori Olimpia: dekázás:
 II. helyezés: CSUJA BERNADETT
 különdíj: SZABÓ DONÁT

Gratulálunk minden versenyzőnek.

Gyerekektől a táborról:
„Minden program tetszett, de a legjobb a strandolás volt.”
„A strandfoci fordulói voltak a legizgalmasabbak.”
„A tábornyitó és a táborzáró volt a legjobb, mert együtt volt az egész tábor…”
„Sokat játszottunk, nekem a legjobb a trambulin volt.”
„Újdonság volt, hogy részt vehettünk egy reklámfilm forgatásán is.”
„Ugye jövőre is jövünk?”

Köszönöm, hogy ilyen fantasztikus gyerekekkel tölthettük ezt a nyári tábort, köszönöm a szülők segítségét, az utazást tökéletes lebonyolító PCS busz segítségét és nem utolsó sorban a 15 pedagógus munkáját, akik odafigyeltek a nyaralni vágyó gyerekekre: NÁBRÁDINÉ BAGDI ILDIKÓ, SERES TÍMEA, SZÜCS MIHÁLY, VERESSNÉ FEHÉR ERZSÉBET, SZABÓ ATTILA, SZABÓ ALBERT, MONÁRNÉ RUSZIN ÁGNES, TANNER MÁRTA, HÁDÁNÉ KÉKI MÁRIA, KISSNÉ SEMSEI-TÓTH MÁRIA, HADAS SÁNDOR, DARÓCZI ILDIKÓ, KONYÁRI DÁVID, JÓZSI-TÓTH MAGDOLNA, PETRUS TAMÁS.

JÓZSI-TÓTH MAGDOLNA

A Zánkán készült fotók egy része elérhető itt.

Alkategóriák

Kiegészítő információk