Regionális Informatika Verseny 2018

  • Nyomtatás

2018. november 26-án került megrendezésre az iskolánk által meghirdetett Regionális Informatika Verseny.
A meghívott intézményekből szép számmal érkeztek a versengni vágyó diákok. Az 5-6. évfolyamon 32, míg a 7-8. évfolyamon 16 tanuló mérhette össze tudását.

A kisebbek egy elméleti teszt megoldásával kezdtek, majd a Paint rajzprogram segítségével oldottak meg egy másolásos feladatot. A versenyzőknek olyan rajz feladatot kellett megoldaniuk melyben használni kellett a paint szinte összes funkcióját és kreativitást is igényelt a sikeres megoldás. A sokszorosítás, másolás eszközét sokan nem tudták alkalmazni így ők hamar hátrányba kerültek. A nagyobbak szintén egy elméleti feladattal kezdtek, azután a szövegszerkesztéssel folytatták. A feladatban élőfejet, szegélyeket kellett alkalmazni, készítettek egy elég összetett táblázatot, alakzatokat szúrtak be és egy hasábot is el kellett készteniük. A versenyre mindkét csoportnak egy-egy óra állt rendelkezésre. A jelentkezők bőséges létszáma miatt egyszerre két informatika teremben zajlott a verseny. Idei évben érkeztek versenyzők Hajdúdorogról és Görbeházáról is. Az évfolyamok feladatait a verseny után azonnal javítani kezdték a kollégák így rövid várakozás után eredményt tudtunk hirdetni. A dobogósok értékes jutalmakban részesültek.


Köszönjük a segítséget minden kedves kollégának, reméljük jövőre hasonló sikerrel és népszerűséggel tudjuk megrendezni a versenyt.
Gratulálunk a helyezetteknek!
A verseny eredményei a következők:
5-6. évfolyam:
I. helyezés: Nagy Viktória 6.o
Felkészítő tanár: Petrus Tamás
II. helyezés: Horváth Linett 6.o
Felkészítő tanár: Szilágyi Edit
III. helyezés: Tóth Kristóf 6.o
Felkészítő tanár: Szilágyi Edit

7-8. évfolyam:
I. helyezés: Burján János 8.d
Felkészítő tanár: Simon Ferenc
II. helyezés: Papp Ferenc 7.d
Felkészítő tanár: Simon Ferenc
III. helyezés: Gulyás Sándor 7.d
Felkészítő tanár: Simon Ferenc