Hírek

Tájékoztatás a 2019-2020-as tanév indításáról

Kedves Szülők, Gyerekek!

A legnagyobb izgalommal mindig az új elsős kisgyerekek várják a tanévet, persze a szülőkkel együtt. Az ő "beköltözésükkel indul az új tanév augusztus 29-én délután. 16.00 és 18.00 között várjuk a szülőket, akár gyerekekkel együtt, hogy behozzák azokat a felszereléseket, melyeket a tavaszi szülői értekezleten már megbeszéltek.

Azok számára, akiknek az előző tanév eredménytelen volt, már elküldtük az értesítést a javítóvizsgáról. Időpontja: 2019. augusztus 28-29.

Az új tanévben megszűnik a magántanulói jogviszony, ezt legkésőbb augusztus 31-ig kérhetik a szülők, gondviselők. Szeptember 1-től "egyéni munkarendben" tanulhatnak azok a gyerekek, akik a nappali rendszerű oktatásban nem tudnak részt venni. A kérelmet az iskolához kell benyújtani, melyről az Oktatási Hivatal dönt. 

Az ünnepélyes tanévnyitók ideje és helye: 2019. augusztus 30.

  • 16.00: Iskola utcai és Óvoda utcai tanulók (Iskola utca 3. udvar, eső esetén tornaterem)
  • 17.00: Polgári utca (udvar, eső esetén tornaterem)
  • 18.00: Magyar utca (udvar, eső esetén tornaterem)

Az első tanítási napon osztályfőnöki órák keretében készülünk az új tanávre. Általános ismeretek átadása, tankönyvek, órarend, stb.

Az alsós gyerekek 11.30, a felsősök 12.30 után ebédelnek, délután aki akar hazamehet, de ügyeletet biztosítunk azok számára, akik igénylik, 16.00 óráig.

Papír alapú tájékoztató füzetet nem adunk a gyerekeknek, az iskolai eredmények, üzenetek az eNaplóban jelennek meg. Az eNaplóba tanulói vagy szülői jogosultsággal lehet bejelentkezni. Akik nem ismerik a felhasználói nevet, jelszót, az eNapló feleületen kérhetnek újat, vagy jelezhetik ezt az osztályfőnöknek is. 
(Azok számára, akik papír alapú tájékoztatót kérnek azt külön kérésre kaphatják meg.)

Az iskolában továbbra is elérhető az eÜgyintézés internetes szolgáltatás.

Szeptember 3-tól órarend szerinti tanítás kezdődik. Minden tanuló 16.00 óráig foglakozásokon vesz részt, a délelőtti és délutáni foglalkozások is kötelezőek.

Mindenkinek eredményes új tanévet kívánok!

Tóth Imre, intézményvezető


 

 

Kiegészítő információk