ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLAI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2020/2021-ES TANÉVRE

ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLAI

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ A 2020/2021-ES TANÉVRE

Kedves Szülők, kedves Diákok! 

A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel, a 2020/2021-es tanévre a művészeti iskolába való jelentkezések kezelése szülő / gondviselő által kitöltött űrlapon, elektronikus formában történik 2020. május 31-ig. Akinek erre módja semmiképpen nincs, az papír alapon is kitölthet jelentkezési lapot a Bocskai Iskola Óvoda utcai épületében. Fontos, hogy a jelentkezési lap kitöltése nem jelent automatikus felvételt, illetve tanévkezdéskor azt szükséges szülői aláírással is hitelesíteni! Zeneművészeti ágon az előzetesen meghirdetett, 2020/2021-es tanévre vonatkozó májusi felvételi meghallgatás időpontja augusztus végére kerül át.

 1. Amennyiben az Ön gyermeke a 2019/2020-as tanév során már részt vett az alapfokú művészeti iskola valamely képzésében, a következő tanévre való jelentkezéshez minden esetben szükséges kitölteni a jelentkezési lapot.

 2. Amennyiben az Ön gyermeke a 2020/2021-es tanévet a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 1. osztályában kezdi el, az osztálykeretben történő néptánc-oktatáshoz kérjük, töltse ki a művészeti iskolai jelentkezési lapot, melyen további tanszakra történő jelentkezést is bejelölhet.

 3. Amennyiben az Ön gyermeke (6 éves kort betöltve) a 2020/2021-es tanévre a művészeti iskolánkban olyan tanszakra szeretne beiratkozni, ahol még eddig nem tanult, azt a jelentkezési lap kitöltésével teheti meg.

 

A jelentkezési lap kitölthető ITT.

Fontos változás: egyetlen jelentkezési lapot kitöltve lehet beiratkozni az esetleges második tanszakra is!

A 2020/2021-es tanévre felvételt hirdetünk az alábbi tanszakokra:

ZENEMŰVÉSZETI ÁG

Citera
Fuvola
Gitár
Gordonka (Cselló)
Hegedű (Görbeháza)
Hegedű (Hajdúnánás)
Trombita
Ütőhangszerek
Zongora (Cséki Elemérné tanszaka)
Zongora (Tóth Erika tanszaka)

KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI ÁG

Képzőművészeti tanszak (3. évfolyamig)
Grafika és festészet tanszak (4. évfolyamtól)

 

TÁNCMŰVÉSZETI ÁG

Néptánc tanszak

A tanszakok bemutatkozó kisfilmjeit ITT tekinthetik meg.

 

Várunk mindenkit szeretettel!

 

Horváthné Bózsár Irén,
tagintézmény-vezető helyettes

 

Felvételi meghallgatás 2018


 

 

MŰVÉSZETOKTATÁS A BOCSKAI ISKOLÁBAN

MŰVÉSZETOKTATÁS A BOCSKAI ISKOLÁBAN

A művészetoktatás jártasságokat, készségeket fejleszt. Olyan fejlesztő pedagógiát képvisel, amelyben a hangsúly a képességfejlesztésen van.

A művészetekkel való ismerkedés megalapozza a kifejezőkészséget, fontos szerepet tölt be a nemzeti hagyományok ápolásában, a nemzeti értékek megőrzésében és a különböző kultúrák iránti nyitottság kialakításában.

A művészeti neveléssel lehetőséget kapnak növendékeink, hogy valamilyen területen átéljék a siker élményét és ezzel fejlődjön önismeretük és erősödjön egészséges önbizalmuk.

A művészeti iskolába járó növendékek szép iránti elkötelezettsége, igényessége fokozatosan megnyilvánul a munkához való hozzáállásukban és a magatartásuk kultúrájában is.

Valljuk, hogy személyiséget formálni csak az egész személyiségre hatni tudó művészetek jelenlétével lehet. A művészetek táplálják a növendékek kialakuló érzésvilágát.


 képzőművészeti tanszak


 

 • A képzőművészeti műhelyekben az alkotó munka alapjait sikerült lerakni mind elméleti, mind gyakorlati téren. Sokat foglalkoznak növendékeink a művészettörténet nagy alakjaival, a technikai megoldásokkal, a speciális anyagokkal és eszközökkel.
 • A grafika-festészet tanszak tanulói megismerkednek a hagyományos kifejezési módokkal és készülnek térbeli munkák is, mint például: lemezdomborítás, papírplasztika, mozgatható báb,makett. A kis alkotóknak végtelen a kísérletező kedve.
 • A gyerekek kedvük szerint dolgozhatnak egyedül, de gyakran alkotnak csoportokat és közösen kivitelezik ötleteiket. A jó hangulatban folyó foglalkozások alatt kicserélik gondolataikat, ötleteiket és persze tanulnak is egymástól.
 • A legtöbb résztvevőt megmozgató programunk a tavaszi  GRAFIKAI BEMUTATÓ, ahol  élő műhelymunka keretében mutatjuk be éves munkánkat.
 • A folyamatosságot igazolja, hogy volt tanítványaink közül többen ilyen irányban tanulnak tovább és  rendszeresen visszajárnak a régi műhelyek hangulatát újra megtapasztalni Dancs Ferenc tanár úr műhelyében.

 zeneművészet


 

 • Önálló, jól felszerelt szaktanteremmel rendelkeznek a tanszakok
 • Klasszikus zenei tanszakaink: zongora, fuvola, trombita, hegedű, gitár, ütő
 • Népzenei tanszak: citera oktatás
 • A zeneművészet több, mint 50 éves oktatása alatt közel húsz fő azok száma, akik hivatásuknak választották a zenélést, növendékeink eredményesen jelentkeznek a zeneművészeti középiskolákba.
 • Minden tanszakunk szakképzett oktatókkal működik teljes óraszámokkal.
 • A tanszakok közötti együttműködés, kamarazenélés, tanszaki, tanári és növendék hangversenyek gazdagítják a magas színvonalú zenei képzést
 • Városi fellépéseink alkalmával az élet minden területén találkozhatnak gyerekeinkkel: díjkiosztókon, gála-műsorokon, tehetségkutatókon, kiállítás megnyitókon, egyesületek és cégek ünnepi rendezvényein, idősek otthonában, vagy vöröskeresztes összejöveteleken.
 • A megyei és országos zenei találkozók dobogós helyezései, elismerései a közelmúltból  a szakmai, zenepedagógiai sikerek részét képezik.

 


 néptánc tanszak


 

 • A hajdúnánási művészetoktatás palettájáról már csak a táncművészeti ág hiányzott. Erre az örömteli változásra a 2011-es tanévkezdésig kellett várni. Négy évvel ezelőtt egy alaposan előkészített szakmai tervvel és a hozzá felkért rutinos táncpedagógusi körrel indult a néptánc tanszak.
 • A 10 első-másodikos csoport munkájára alapozva immár 5 olyan hagyomány ápoló néptáncos közösség tevékenykedik városunkban, akikre mindig számíthatunk.
 • A nevesített csoportok mintegy 150 fürge lábú táncosa nélkül már szinte  elképzelhetetlenek az iskolák rendezvényei, a város ünnepségei, programjai.
 • Ők szerepelnek, szolgálnak a szüreti felvonulás forgatagában, nemzeti ünnepeink, emlékműsoraink színpadain, a gondozási intézmények szép korú lakóinak jó kedvre derítésében, a Nánási Fonó táncházában, az adventi készülődés napjaiban.
 • Néptánc pedagógusaink szakértelme, elhivatottsága révén elég volt 3-4 év, hogy táncosainkat a gyermek és ifjúsági néptánc mozgalom szakmai versenyein, találkozóin már a legjobbak között találjuk.
 • A megyei és  regionális megmérettetések az elmúlt két tanévben számos szóló, kamara és csoportos sikert- ezüst, arany minősítés, együttesi és pedagógiai díjak- eredményeztek.

Büszkék vagyunk arra, hogy a gyerekek otthon érzik magukat tanszakainkon,és hogy a tanár-diák kapcsolatok sokszor folytatódnak igazi felnőtt-felnőtt baráti viszonyokban.


 BOCSKAI AMI - MŰVÉSZETOKTATÁS SZAKÉRTELEMMEL


 

 

Felvételi meghallgatás 2017.

**********************************

Felvételi művészeti képzésre

A Bocskai Általános Iskola
Makláry Lajos Alapfokú Művészeti Tagintézménye

felvételt hirdet

művészeti képzéseire a 2017/2018-as tanévre.

Zeneművészeti ág:

citera, fuvola, gitár, hegedű, ütő,trombita és zongora tanszakok.


Képzőművészeti ág:

grafika és festészet tanszak.

 

 Táncművészeti ág:

néptánc tanszak.

 

Jelentkezési határidő: 2017. május 31.

Érdeklődni a szaktanároknál és az 
AMI irodában lehet: 

Óvoda utca 2-10.

********************************************************

Kiegészítő információk