Hírek

European Knights and Castles

Csodaszarvas Angol nyelvi tábor: European Knights and Castles

1. nap

A tábor első napja vidám, jó kedvvel indult, a gyerekek boldogan jöttek, vidám várakozással álltak a tábori tevékenységek elé. Kialakíttattuk együtt a tábor közös szabályait, balesetvédelmi és egészségügyi oktatásban részesültek a diákok. A heti program bemutatása után, ismerkedő, csoport összekovácsoló játékokat játszottunk, angol nyelven: bemutatkozás angolul: I am…, I like…, My hobby is…, I don’t like…;  névtanulós körjáték, névtanulás plüssel,  járj úgy mint…., I am …, she is…, pacsi barát, cikk-cakk játék nevekkel, asszociációs játék.

Ebéd után a tábor témájába mélyültünk bele: Knigts and castles.  A témával kapcsolatos idegen szavak tanulása, megbeszélése, játékos használata. Európai kastélyok megismerése nyomtatot képek és online tananyag használatával. Megismerkedünk a korabeli hétköznapi élet szereplóivel és azok mindennapi életével. Közben mozgásos nyelvi játékokat is beiktatunk.

 

 

2. nap

A második nap délelőtt témája: Lovagok nyomában a ligetben  A szabadban, az árnyékos fák alatt, a gyerekek modernkori lovagi tornán vettek részt.

A délután folyamán, városnéző kisvonatozáson vettünk részt.  Ezután, kézműves foglalkozás következett: a gyerekek három csoportban, kooperációs tevékenységen belül, egy-egy  kastélyt terveztek és építettek össze, újrahasznosított karton dobozkákból, gyurmából és krepp-papírból. A feladat megoldása után, energizáló és levezető játékokat tevékenykedtünk.

 

3. nap

Egy élménydús kimozduláson vettünk részt.

Meglátogattuk a Tokajban lévő Lepke és ásvány kiállítást, ahol a gyerekek megismerhették a lepkék életét és kézbe is vehették őket. Az környéken gyűjtött ásványokat, fossziliákat és foszforeszkáló köveket csodálhatták meg.

A környék állat, növény és hal világát, valamint történelmi épületeket ismertettek meg velünk egy tiszai sétahajózás folyamán.

 

4. nap

A csütörtöki nap folyamán digitális kutatómunkát végeztek a diákok, pármunkában, tanári irányítással. A cél, a tábor tematikájában való elmélyülés, ismeretek bővítése. Magyarországi kastélyokról vagy várakról kellett adatokat gyűjteni és azok alapján digitális bemutatót készíteni. Ebéd után az elkészült PPT-ket előadták, angol nyelven. Az idegen nyelv használatával a beszédkészségük fejlődött, a szóbeli magabiztosságuk erősödött.

 

 

 

 

 

A délután második fele a társas játékok és kooperatív játékok ideje volt.

 

 

 

 

 

5.nap

 

Az záró délelőtt témája: Lovagok a vízen. A város helyi adottságait kihasználva, a közeli csónakázó tóhoz látogattunk, ahol oktatók segítségével belekóstoltunk a kalandos kajakozásba, a gyerekek nagy örömére.

              

 

 

 

A délután folyamán tábori záró játékokat és tevékenységeket csináltunk. A hét folyamán készült képek nézegetése közben, felidéztük a közös tábori élményeket.

               

 

 

 

 

 

 

Összegzés, tapasztalatok:

A tábor folyamán, a diákok játékosan szereztek új ismereteket európai kastélyokról, várakról, európai kultúráról, fejlődött a nyelvi készségük, bővült a szókincsük, ez által bátrabban használják az angol nyelvet.

 A közös programok során fejlődött a diákok együttműködési készségük, fejlődött empátiájuk, egymást jobban megismerték és elfogadták. Mi is jobban megismertük a diákjainkat a kötetlenebb közegben. Több idő jutott beszélgetésekre, egyéni vélemények kifejtésére, megismerésére.

 

 

2022.06.27.        Sáfrány Amália, Reznek Kornélia                                                     

 

 

Kiegészítő információk