Hírek

LEGO Gyár, Bábszínház, játszótér, tavaszi szünet ?

  • Nyomtatás

?Tiszta jó ez a suli??- mondták a tanítványaim, mielőtt elbúcsúztunk volna a hosszúnak nem mondható tavaszi szünet előtt. Mitől jó Nektek a mi sulink? ? érdeklődtem.
S elkezdték sorolni a gyerekek azt a sok élményt, ami az elmúlt két hétben érte őket. A programok a LEGO Gyári kirándulással kezdődtek, melyre oly régóta vártunk már. A gyár hatalmas épület együttese lenyűgöző látványt nyújtott. Óriási lego kockák mutatták az utat. Az épület játszószobájában konténerekben állt a rengeteg lego. Az elsősök építési kedve nem lankadt egyetlen percre sem. Ki állatkertet, ki repülőteret épített, míg mások autókkal versenyeztek, vagy babaházat rendeztek be. Megtekinthettük hogyan kerül a tároló rekeszekből a rengeteg féle színű és méretű lego a dobozokba.
A szünet előtt a debreceni Vojtina Bábszínházba látogattunk el, ahol a Vitéz Kukorica János című előadás nézői lettünk. Fantasztikus produkciót adtak elő a színészek.
A hetünket a játszótéri kalanddal zártuk. Kúsztak, másztak, ugrottak, futottak körülöttünk a gyerkőcök. Kipróbálták a csúszdákat, a mászófalat, a várakat. Egy délután erejéig hajóskapitányok, sofőrök, kommandósok lehettek a kis nebulók.
Jólesően elfáradva tértünk haza, s azóta már a kislányok a locsolókat, a kisfiúk pedig a sok piros tojást várják.
Köszönöm a kollégák segítségét! Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!

Kovács Mónika
tanító