Hírek

A HARMAT TANYÁN JÁRTUNK

A HARMAT TANYÁN JÁRTUNK

Június 10-én sötét felhőkre és borongós reggelre ébredtünk. Ennek nem igazán örültünk, hiszen az Iskola u. intézményegység 3. évfolyama KIRÁNDULNI készült. Ugye nem lesz eső! – fohászkodtunk. Az égi áldásból ugyan kaptunk bőven a nap folyamán, de ez nem törte le a közel 70 kisgyerek várakozását, jókedvét. Esővel indult az utazásunk és hatalmas zuháréval zárult; de a köztes időben fergeteges, játékkal teli napot töltöttünk el a Harmat tanyán. Volt itt minden, mi szem szájnak ingere! Egy percnyi megállásunk sem volt. A házigazdák kimaxolták az ott töltött időt. S mi mindent kínáltak számunkra?

 

Először négy csapatba osztották a három 3. osztályt. A csapatok névadását követően már kezdődhetett is a játék, a versengés, az alkotás és a határtalan jókedv. A csapatok körforgásszerűen ismerkedhettek meg az érdekes játékokkal. Az élő amőba, a ’lovas foci’, az íjászat, a dárdahajítás és bárddobás mindegyike nagy kedvencnek bizonyult. Megismerkedtünk a régi idők néhány udvari játékával, ügyességi játékokkal és a népi játékokba is belekóstolhattunk, úgy, mint: koszorú –, csizma – és patkódobás, a csúzlizás, célba dobás rongylabdával vagy a talicskázás. A mángorlóval való ping-pong labda pattogtatása bizony nem volt könnyű feladat, pláne nehezített körülmények között, hiszen a feladatot szlalomban haladva kellett teljesíteni. De az eldobott frizbit is igen nehéz volt abba az irányba navigálni, hogy az éppen egy felállított karikán át találja meg a helyes útját. A feladatok végzése közben sokat nevettünk, buzdítottuk egymást, szurkoltunk csapattársainknak. A régmúlt idők társasjátékait is szívesen kipróbálták a gyerekek. Ilyen volt a malom, a sakk, a gomb – és rugósfoci. Emellett megismerhették a kukoricahántás és – darálás fortélyát is. A gyerekek élményeiket papírra is vethették rajz formájában. Kézműveskedésre is volt lehetőség, ahol levendula zsákok és karkötők készültek. A néptánc foglalkozás pedig még tovább fokozta a hangulatot. A hatalmas kinti térben és a szabad levegőn való játék meghozta a gyerekek étvágyát. A házigazdák már jó korán beizzították a kinti kemencét, amelyben ebédre már készültek is a finom pizzák. A repeta fogalmát sok kisgyerek szájából hallottuk ezen a napon. A tanyán állatsimogatásra is volt lehetőség. Látogatásunkkor épp a nyuszik várták simogató kezeinket – amelyekből nem is volt hiány! A nap zárásaként izgalommal telve vártuk, hogy a tombolasorsoláson vajon kiknek a számai lesznek a nyerők. Mindenki boldog volt, hiszen senki sem maradt meglepetés nélkül.

Egy remek hangulatú, vidám, tartalmas, élményekkel teli nappal gazdagodtunk. Köszönjük a Harmat tanya házigazdáinak és segítőinek, akik a gyerekek és felnőttek számára egyaránt felejthetetlenné tették ezt a napot. Köszönjük!

Edit néni – Andi néni és a 3. a osztály
Anikó néni – Jutka néni és a 3. b osztály
Ancsa néni – Zsuzsa néni és a 3. c osztály

 

 

Nagy-Tóth Annamária


 

Kiegészítő információk