Hírek

Iskolai siker a „TISZÁN INNEN, DUNÁN TÚL” országos népdaléneklési minősítő versenyen

Iskolai siker a „TISZÁN INNEN, DUNÁN TÚL” országos népdaléneklési minősítő versenyen

 

A covid okozta több éves kihagyás után az Oktatási Hivatal újra meghirdette a „Tiszán innen Dunán túl” országos népdaléneklési minősítő versenyt.
A tanulmányi verseny célja a tehetséggondozás, valamint a népi kultúra, a kodályi és a bartóki hagyományok ápolása.

A felhívásra három rendkívül tehetséges ötödik osztályos tanulóval jelentkeztünk a kisegyüttes kategóriába. Patai Liliána, Tímári Anna és Pálóczi Imre 5.b osztályos tanulók tehetségéhez kétség sem fér. Gyönyörű énekhangjuk, tiszta intonációjuk, rendkívül jó előadói készségük meghozta a várva várt sikert. A március 9-i megyei fordulón kiemelt arany minősítéssel bejutottak az országos döntőbe, mely Érden került megrendezésre május 13-án. Itt is arany minősítést kaptak.

Az alábbi gondolatok a gyerekek tollából származnak, melyben elmesélik átélt élményeiket:

"A második félév elején Andi néni felajánlotta, hogy nevezzünk be a népdaléneklő versenybe. Nagyon sokat gyakoroltunk csapattársainkkal a megyei fordulóra. Három vidám, hangulatos, lendületes szilágysági népdalt választottunk.  A verseny Debrecenben volt a zeneművészeti szakközépiskolában. Minden szólista, és az énekegyüttesek is nagyon ügyesen szerepeltek. Izgultunk, de végül sikerült a legjobbak között teljesítenünk, és meglepetésünkre kiemelt aranyat kaptunk, amivel bejutottunk az országos döntőbe. A verseny után egy pizzériában ünnepeltük meg sikerünket.

Ezután még nagyobb lelkesedéssel készültünk az Érden tartott megmérettetésre. Amikor elérkezett a nagy nap, hajnali háromkor keltünk, mert 4 óra körül már elindultunk.  Hosszú volt az út, de szerencsésen megérkeztünk. 8 órától volt a regisztráció, és mi biztosra szerettünk volna menni, nem akartunk elkésni. Így bőven volt még időnk ott reggelizni, átöltözni, beénekelni, kicsit lelkileg felkészülni. Sokan voltak az ország minden tájáról.

Előadásunkat nagy tapssal köszönte meg a hallgatóság, igyekeztünk a legtöbbet kihozni magunkból. A zsűri is mosolyogva figyelt bennünket. Boldogok voltunk, hogy arany minősítéssel jutalmazták munkánkat.

Ezután egy helyi étteremben ünnepeltünk, majd hazaindultunk a kupával és oklevéllel a kezünkben. Elhatároztuk, hogy jövőre is indulunk.”

Szeretnék köszönetet mondani Szabados Tamás kollégának, hogy segítségemre volt a megfelelő népi öltözékek biztosításában, valamint mindazon kollégáknak, akik a felkészülés alatt meghallgatták, és jó tanácsaikkal, vagy csak biztatásukkal hozzájárultak az eredményhez.

Végül, de nem utolsó sorban, hálás köszönetem a gyerekek szüleinek támogatásáért. Külön köszönöm Pálóczi Imre apuka áldozatos segítségét, aki mindkét versenyre elkísért minket, majd a verseny után közös ünnepi ebédet biztosított számunkra.

 

Fábián Andrea,
felkészítő tanár

Kiegészítő információk