Hírek

Országos versenyen jártunk Bonyhádon

Országos versenyen jártunk Bonyhádon 

A hétvégén lehetőségem volt a Bocskai Iskola negyedik osztályos tanulóit elvinni Bonyhádra az Országos Lotz János szövegértési és helyesírási versenyre! Ez a verseny 17. alkalommal kerül megszervezésre. Néhány éve iskolánk is csatlakozott ehhez a tehetséggondozó versenyhez, s már több tanítványunknak sikerült az országos döntőig jutni, s szép eredményeket szerezni.

Iskolánkból összesen 17 tanuló írta meg az első fordulót, melyből már csak 13 tanuló jutott tovább a megyei versenyre, akik közül végül 4 kisdiák utazhatott el az országos megmérettetésre!

 

A három részből álló feladatlap: tollbamondás, szövegértés és feladatsor részből állt, amit másfél óra alatt kellett teljesíteni a tanulóknak.

Amíg a gyerekek dolgoztak, a felnőttek a szervezők előadásait hallgathatták meg.
A kétnapos rendezvény minden programjában aktívan részt vettünk a gyerekekkel.

Az első nap programját tűzijátékkal zárták.

A 2. napon Lotz János emléktáblájára kötöttük az iskolánk nevével ellátott szalagot, majd a Völgység Múzeumba is ellátogattunk az eredményhirdetés előtt.


A 4. osztályos tanulók közül a versenyen 5. helyezést ért el Husvéth Adrienn 4. a osztályos tanuló. Felkészítő tanára: Varga Miklósné
7. helyezést ért el Szurok Kincső Zsófia 4. b osztályos tanuló.

Felkészítő tanára: Péter Hajnalka.
A 4. c osztályból Nagy Heléna 15. és Cséki Bálint a 17. Szép eredményükkel győztesnek érezhetik magukat, mert aki egy ilyen neves és nehéz versenyen el tud jutni az országos megmérettetésig az mindenképpen nyertes! Az ő felkészítő tanáruk én voltam, és nagyon büszke vagyok a kis tehetségekre!

A versenyre jelentkezés pillanatától az országos versenyre eljutásig Bodnárné Varga Márta iskolánk könyvtárosa, a tehetséggondozás élharcosa segítette a pedagógusok munkáját.

 Köszönjük a tankerületnek, az iskolánk alapítványainak, és szülőknek a segítséget, hogy el tudtunk menni erre a távoli versenyre, részesei lehettünk a programoknak, amelynek minden pillanatából csak tanulhattak a gyermekeink!

Jeles Éva tanító

Jeles Éva tanító


 

Kiegészítő információk