Hírek

Hová lett a tél?

Jogosan tehetjük fel a kérdést, hiszen évek óta nehéz elkapni azt a pillanatot, amikor valódi arcát mutatja a tél. Hideg, fagy, zúzmara, havazás, korcsolya, szánkó, hóember…

A Magyar utcán úgy gondoltuk, hogyha a természet nem áll mellénk, kihasználjuk a korcsolyázás benti formáját, szervezünk egy pár órás kikapcsolódást a debreceni jégpályára. Január 27-én két busznyi gyerekkel,  97-en élveztük a siklást.  Aki igényelte, rövid felkészítést is kapott egy edzőtől. Hamar eltelt a megszabott időnk, de kellemesen elfáradtunk.

 

Február elején a természet mégis kegyes volt hozzánk, havazott. Szerencsénkre a hegyekben meg is maradt, indulhattunk szánkózni. 3-án 47 felsős öltözött jó melegen, hogy megfázás nélkül átvészelje a napot. Sokan még nem voltak Bánkúton, így fantasztikusnak ítélték a programot. Fáradhatatlanul másztak a domb tetejére, csúsztak le egyedül, párosan mindenféle eszközön.  A nap felétől erős havazásban is volt részünk. A hónap 10. napján még javában tartott a tél a hegytetőn, így 93 alsós – többen szülői kísérettel – izgatottan szállt fel a Bánkútra tartó buszra. Mindenki nagyon élvezte a napot. A szülők is örültek, megköszönték a szervezést.

Labancz Mihály
testnevelő

Kiegészítő információk