Hírek

Egy fenyő megmentése

Egy fenyő megmentése

A környezettudatosságot szem előtt tartva idén a karácsony kapcsán is újszerű megoldáson gondolkodott iskolánk. Egy különleges karácsonyfát állítottak a 4.d osztály tanulói. A gyerekek úgy döntöttek, hogy megmentenek egy erdei fenyőt a kivágástól, ezért egy gyökeres fát választottak. Mivel nálunk az év minden időszakában gyönyörűek a japán kert fenyői, ezekből díszítettek fel egyet a közelgő ünnep alkalmából. Ezzel a manapság igen ritka gesztussal megmentették egy fa életét. Az osztály másik fontos célja az volt, hogy megkönnyítsék sok kis madár téli élelemszerzését is, hiszen madárkarácsonyfát állítottak.

 A madárkarácsonyfa azt jelenti, hogy akár a kertben, akár az erdőben, vagy az iskola udvarán keresünk egy fát vagy cserjét, amit különböző madáreleségekkel díszítünk fel. Mi is így tettünk 2022. december 20-án. Különböző magvakat, illetve almát fűztünk fel madzagra, és ezt a füzért akasztottuk fel a kiválasztott fára. A végeredmény tényleg olyan lett, mint egy igazi karácsonyfa. A magvakat az osztály diákjai és a szülők biztosították.

Az almafüzéreket és a madáretető-díszeket a gyerekek nagy-nagy lelkesedéssel, valamint tanítóik: Csilla néni és Ancsa néni segítségével készítették. Tantermünk ablakából egész télen kíváncsian fogjuk figyelni a fát felkereső éhes madarakat.

Bízunk benne, hogy ezt olvasva, illetve a képeket látva mások is kedvet kapnak egy élő fenyő díszítéséhez. A madárkarácsonyfát megmenthetjük a kivágástól, nem mellesleg pedig élelmet biztosíthatunk segítségével télen a madaraknak.

Csorvási Csilla Krisztina


 

Kiegészítő információk