Hírek

Mindenki másképp különleges!

„Mindenki másképp különleges!!!”  -Vámos Robi

Sokak által ismert Vámos Robi látogatott el hozzánk december 13-án. A 3.c és a 4.b osztálynak tartott rendkívüli rajzórát.

Vámos Robi a Táblácskák megalkotásával robbant be a köztudatba, ezután színezőket kezdett készíteni és ezek által került be az iskolákba. Valahogy más szemmel látja az embereket, a gyerekeket. Kihozza mindenkiből a legjobbat. A gyengét erősíti, a bátortalant bátorítja, önbizalmat ad és elhiteti, hogy többre vagy képes. Több könyv is kötődik a nevéhez, melyek szintén segítő szándékkal íródtak. Sok gyereknek és felnőttnek segítettek ezek a könyvek: Pssszt! Csoda vagy!, Bátran lehetsz fura!, Minden sikerül, Élj úgy, ahogy élhetsz, Légy Te is Bánthatatlan!.

Az osztályokban tartott foglalkozások alapja a rajz, a rajzokon keresztül képes a gyerekek lelkébe látni és a rajzokon keresztül leomlanak a falak. A gyerekek szájtátva hallgatták, figyelték Robit. Külső szemlélőként érdekes volt látni, hogy a gyerekek „lenyugodtak” és több önbizalommal fordultak a feladatok elé. Minden gyerekre külön figyelt és a beszélgetésekből tudta, hogy melyik gyerek milyen, mit kell nála erősíteni. Soha nem készül előre az ilyen foglalkozásokra, az adott társaság összetétele szabja meg, hogy mit fog erősíteni, milyen „feladatokat” fognak teljesíteni a gyerekek.

A két osztályban volt azonos elem, de más irányba terelődött a végén. Mindkét osztályban „megérintette” a gyerekeket és minket pedagógusokat is. Mindenki jól érezte magát, nagyon tetszett a gyerekeknek is ez a kétórás foglalkozás. Robinál nincs olyan, hogy „nem tudom” „nem fog sikerülni”, megmutatja, hogy minden sikerül, hiszen mindenki másképp különleges!

A 4. b osztály nevében Szurok Kincső Zsófia És Pálóczi Szofia fogalmazott meg néhány gondolatot:

„Először mindenki meglepődött, utána rájöttünk, hogy abban szeretne segíteni, hogy jobb osztály legyünk. Ehhez feladatokat oldottunk meg, hogy még jobban megismerjük a másikat, magunkat és bátorságot, önbizalmat öntsön belénk! Segített azon, hogy bátrabbak legyünk. Odafigyeltünk Robi bácsira és valóban jobb osztállyá válhatunk. Mindenkinek ajánljuk a foglalkozásokat! Élményteli és izgalmas óránk lehetett!”

A gyerekek már várják a következő rendkívüli rajzórát!

Kissné Nyári Márta és Péter Hajnalka


 

Kiegészítő információk