Hírek

Pályára fel! - Osztálykirándulást nyertünk!

Pályára fel!

Osztálykirándulást nyertünk! :)

Szeptemberben meghirdetésre került a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Hajdúböszörményi Területi Szervezete és a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Veress Ferenc Szakképző Iskolája közös Pályára fel! pályaorientációs pályázata, amelyre iskolánkból több csapat is jelentkezett.

Az 5.-8. osztályos kategóriában két csapat is jelentkezett:

  • a 8.e osztályából a Szakmasztárok csapatnévvel indult Dombi Regina, Ianchis Csilla és Király Anita.
  • az 5. f osztályból pedig Jalkóczi Panna Lili, Kiss Emese és Ponzel Hanna indult A hajdúnánási lányok csapatnévvel.

 

Az első fordulóban egy nehéz interaktív feladatlapot kellett megoldania a 3 fős csapatoknak. Volt benne szakmákkal kapcsolatos keresztrejtvény, szókereső, párosító, igaz-hamis feladvány is. De volt egy olyan virtuális pénztárca is, amibe be kellett írniuk, hogy egyhavi jövedelmet hogyan is osztanának el. Az utolsó kettő pedig kreatív feladat volt. Az egyikben egy interjút kellett készíteniük az általuk kiválasztott szakmával kapcsolatban, a másikban pedig egy olyan motivációs levelet kellett megírniuk önéletrajzzal együtt egy kitalált személyről, aki szeretné felfedezni a világot és ezzel a motivációs levéllel egy pályázat útján jutna hozzá.

Mindkét csapatunk továbbjutott a második fordulóba, ahol egy karácsonyi ünnepi asztalt kellett megteríteniük. A terítékhez szükséges eszközöket a pályázatot kiíró iskola biztosította a versenyzők számára. A csapatoknak a díszítésről kellett gondoskodniuk. A verseny előtti napokban a gyerekek izgatottan készültek a megmérettetésre.

Nagyon ügyes volt mindkét osztály tanulói. A 8. e osztály szerezte meg az első helyet, jutalmuk egy egynapos osztálykirándulás. Második helyezést ért el az 5. f osztály csapata. Mindkét csapat tagjai nagyon sok értékes nyereménnyel is gazdagabb lett.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bimba Mónika, Molnár Judit


 

Kiegészítő információk