Hírek

EpiPen önadagolós injektáló tollak

EpiPen önadagolós injektáló tollak

2022. szeptember 2-án pedagógusok népes csapata gyűlt össze városunk Szalay János Rendelőintézetének földszinti várótermében, hogy szükség esetén tudjanak segíteni, esetleg életet menteni. 
Rovarcsípések, -marások, ételek, gyógyszerek és egyéb allergének által súlyos allergiás reakciók léphetnek fel, melyek akár emberi életet is követelhetnek.
Ilyen esetben életmentőek lehetnek az adrenalin tartalmú EpiPen önadagolós injektáló tollak.

Egy rövid képzésen e gyógyszer alkalmazásának szükségszerűségét és módját ismertette a rendelőintézet a pedagógusok számára, majd átadták az oktatási intézmények, így iskolánk intézényegységei és kollégiuma részére is az EpiPen 150 mikrogramm oldatos és EpiPen 300 mikrogramm oldatos adrenalin önadagolós injektáló tollakat, melynek beszerzéséről áprilisban a hajdúnánási képviselő-testület döntött és Hajdúnánás Város Önkormányzata finanszírozta.
Ez egy olyan gondoskodás, mely összeségében jelentősebb ősszeget jelent, de azt gondolom az emberi élet, amit meg lehet vele menteni, mindennél többet ér.
Mivel a város különböző pontjain találhatóak az oktatási intézmények, így nem csak az ott tanuló gyermekek és dolgozó felnőtteken lehet velük segíteni, hanem a környék lakóin is.

Köszönjük szépen az életmentő tollakat és a képzést!

Mónusné Ruszin Anna, igazgatóhelyettes


 

Kiegészítő információk