Hírek

"Historia est magistra vitae" - Játékos Történelmi Vetélkedő

2022. 04. 21-én, iskolánkban megrendezésre került a Humán hét keretein belül a Játékos Történelmi Vetélkedő. Két év szünet után újból összemérhették tudásukat, gyorsaságukat és rátermettségüket az osztályok négy fős csapatai.

A vetélkedő feladatait a történelem órák tananyagai alapján állították össze a szaktanárok. Keresztrejtvény, képkirakó, anagramma, forráselemzés, párosító, villámkérdések, időrend, igaz-hamis, kakukktojás és még sok más feladattípust oldhattak meg a gyerekek. Köszönjük a változatos feladatokat és a vetélkedő lebonyolítását Tarné Kovács Andrea, Molnár Judit, Szabó Albert, Papp Zoltán, Szabó Éva, Szabó Sándorné, Gálné Krizsán Melinda, Székelyné Nádas Zsuzsanna, Székely Barnabás szaktanároknak, és Bodnárné Varga Márta munkaközösség vezetőnek.

Jóleső érzés volt mind a gyerekek, mind a tanárok számára, hogy élőben, és nem online formában vetélkedtünk! Régi-új élmény volt, hogy osztályok, intézményegységek tanulói találkozhattak, beszélgethettek egymással az eredményhirdetésre várva. Az eredmények hamar megszülettek. A helyezettek oklevelet és jutalomtárgyakat kaptak. A helyezést el nem érő csapatok emléklapot kaptak. Az okleveleket Mónusné Ruszin Anna igazgató helyettes asszony adta át a csapatoknak, a jutalomtárgyakat a Hajdúböszörményi Tankerületi Központ támogatásával kapták a gyerekek.

A helyezettek a következők:

5. évfolyam

I. helyezés

5.b

II. helyezés

5.f

III. helyezés

5.d

6. évfolyam

I. helyezés

6.e

II. helyezés

6.d

III. helyezés

6.c

7. évfolyam

I. helyezés

7.c

II. helyezés

7.d

III. helyezés

7.a

8. évfolyam

I. helyezés

8.c

II. helyezés

8.b

III. helyezés

8.d

Gratulálunk a csapatoknak, és köszönjük a szervezők munkáját!

 

Szabó Sándorné
főszervező


 

Kiegészítő információk