Hírek

Bocskais diák a szombathelyi országos történelem versenyen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központja huszonkilencedik alkalommal rendezte meg a 7- 8. évfolyamos tanulók Országos történelem tanulmányi versenyét.

Az elismert tehetséggondozó verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson a diákok számára az egyes történelmi korszakokban való elmélyülésre, a képességek újszerű fejlesztésére. A verseny témája: A magyarság őstörténetétől az Árpád-ház kihalásáig, egyetemes történelemből Jézus születésétől a középkor végéig.

A hagyományoknak megfelelően három fordulóban zajlott a verseny: iskolai, megyei/fővárosi és országos forduló. Az iskolai fordulón a versenyzők saját iskolájukban vehettek részt és az értékelés is a szaktanárok közreműködésével a helyszínen történt. A következő fordulóba jutáshoz legalább 70%-os teljesítményt kellett elérni. A megyei fordulóba jutott tanulók a járványhelyzet miatt a saját iskolájukban írhatták meg a forduló feladatsorát. Ezeket központilag, Szombathelyen értékelték, és a megyei fordulók eredményei alapján az országos versenybizottság a legjobb teljesítményt elérő tanulókat hívta meg az országos döntőre.

A jelentkezések alapján az idei tanévben 258 iskola vett részt a versenyen, kb. 2700 fő indult az iskolai fordulón, közülük a megyei fordulókon 263 versenyző vett részt. A megyei forduló eredménye alapján az országosan legjobb teljesítményt nyújtó 20 tanuló jutott az országos döntőbe.

 

Az országos megmérettetés két részből állt. 2022. április 8-án rendezték az írásbeli fordulót, majd másnap a szóbeli döntőt.

A Bocskai Iskolát és városunkat is Seres Ármin Attila 7.a osztályos tanuló képviselte, aki megyei első helyezettként jutott Szombathelyre, a fináléba. Itt az igen erős mezőnyben 13. helyezést ért el. Felkészítő tanára Szabó Albert volt. Gratulálunk az elért eredményhez!

Szabó Albert


 

 

Kiegészítő információk