Hírek

Az Agóra felfedezése

     2021.november 30-án egy pályázat keretében 45 gyerek és 4 pedagógus látogathatott el az Agórába, ahol érdekes programokkal vártak bennünket, CSAK bennünket.

Volt egy robot bemutató ahol, Sophiát, a robotot, mint Szaúd-Arábia állampolgárát mutatták be. Volt egy Nao nevű robot aki beszélt, zenélt, táncolt,  sőt még állatokat is utánzott. Aztán egy olyan terembe léphettünk, ahol a Tesla tekercsek köré egy Faraday kalitkát raktak. Összekötöttek vele egy szintetizátort és amikor bekapcsolták hangot is adott, amit ki is próbálhattunk. Ezután az összes interaktív játékkal lehetőségünk volt játszani: 2.0 homokozó, Bermuda-jelenség, stroboszkóp, Lenz-ágyú, ördöglakatok, tükörterem, néhány példa a sok szuper játék közül. Az előadóteremben egy érdekes interaktív bemutatót láthattunk, a bűvészet háttértitkairól és történetéről, sőt mi is bekapcsolódhattunk egyes bűvésztrükkök lebonyolításába és megfejtésébe. Végül a Botanikus kertet csodálhattuk meg, ami ősz végén is csodálatos volt. Itt egy feladatlapot kaptunk, amit a látottak alapján tudtunk kitölteni.

    Nagyon tartalmas és érdekes napot tölthettünk az Agórában. Reméljük még többször lesz lehetőségünk visszatérni ide, ebbe a tudományos élményközpontba. Köszönjük tanárainknak a lehetőséget.

Girus Brigitta, Pálóczi Réka, Reszegi Jázmin, Nagy Kristóf Dániel, Farkas László, Nagy László 7. osztályos tanulók

Kiegészítő információk