Hírek

„Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” díj a Bocskai Iskolában

„Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” díj a Bocskai Iskolában

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma évek óta meghirdeti a Magyarország jó tanuló, jó sportoló címet. Erre a pályázatra jelentkezett a Magyar utcai egységből Rácz Máté 6.e osztályos tanuló, aki ezt az érdemet el is nyerte, hiszen amellett, hogy iskolán egyik jó tanulói közé tartozik, nagyon jó sporteredményeket ért már el a kajakozásban.

Máté 7 évesen lett az evezés szerelmese, amikor egy családi kiránduláson a Muhi tónál először evezhetett egy gumicsónakban.

8 évesen kezdte a HDDSE-nél a kajakozást Hajdúnánáson. Edzőváltás miatt kicsit akadozni kezdtek az edzések, ezért 9 évesen átigazolt a Tiszaújvárosi TKKSE-hez. Jelenleg heti 6 edzése van, plusz egy hajnali kondi edzése is. Nagyon sokat edz és odaadással, örömmel megy minden alkalomra. Számos arany-, ezüst- és bronzérmeket szerzett már az évek alatt. Legnagyobb eredményei: 5-szörös korosztályos magyar bajnok párosban (Aczél Mártonnal), valamint Országos Diákolimpia 3. helyezettje egyesben. A nyáron minden nap két edzéssel készülnek az idei magyar bajnokságra.

Gratulálunk neki és további sok sikereket és jó eredményeket kívánunk mind a tanulásban, mind a sportolásban!

 

 

Bimba Mónika


 

 

Kiegészítő információk