Hírek

Aranyérmes kis nyelvÉSZ tehetségeink

Aranyérmes kis nyelvÉSZ tehetségeink

Idén 22. alkalommal hirdette meg a Bendegúz Gyermek-és Ifjúsági Akadémia felmenő rendszerű anyanyelvi tanulmányi versenyét 1-8 évfolyamosok részére. A nyelvi fejtörők izgalmas terepasztalaként ismert verseny célja az igényes és helyes nyelvhasználat elsajátítása, a nyelv sokszínűségének megismertetése, az érdeklődés felkeltése anyanyelvünk szépségei iránt, a nyelvi hagyományok ápolása. A gyerekek körében kedvelt verseny kitűnő lehetőség a nyelvi kreativitásra, logikus gondolkodásra fogékony kis nyelvészek tehetségazonosítására és gondozására egyaránt.

 

 

A 3 fordulós, személyes részvétellel zajló verseny 2021. január 25-i iskolai válogatóján 11-en oldották meg a tesztfeladatokat, akik közül a legeredményesebbek továbbjutottak a február 26-i megyei döntőbe, ahol a következő szép eredményeket érték el.

I. hely Pálóczi Szofia 2.b (Péter Hajnalka tanítványa)
I. hely Rákóczi-Bódi András László 2.b (Péter Hajnalka tanítványa)
II. hely Nagy Helga 5.a (Szabó Éva tanítványa)
III. hely Papp Lilla Kata 6.c (Veressné Fehér Erzsébet tanítványa)
V. hely Csorvási Tímea 8.a (Szabó Éva tanítványa)
VI. hely Kiss Flóra Anna 4.a (Kreiter Anna tanítványa)
VIII. hely Reszegi Lili Nóra 4.a (Kreiter Anna tanítványa)

Az országos döntőben a 2. forduló legjobbjai versenyezhettek tovább május 8-án. Így Pálóczi Szofia és Rákóczi-Bódi László András 2. b osztályosok. Nagyon izgultak, hogy vajon ott is tudnak-e ilyen jól versenyezni.

A járványhelyzet miatt ez a forduló már online zajlott. Nagyon sokat gyakoroltunk a gyerekekkel, hogy minél több ismerettel és rutinnal, bízva önmagukban a lehető legnagyobb tudásélményt átélve teljesíthessék az utolsó próbát.

A döntő előtti két hétben minden napos gyakorlással, több mint száz, korábbi évi versenyfeladatot megoldottak, szókincsüket gyarapították, szólásokat, közmondásokat tanultak, mivel a feladatok nem csak a mindennapi szóhasználatra épültek. Érdeklődésük, tudásuk és a kitartó felkészülésük eredményeként, hibátlan feladatmegoldással sikerült a Bendegúz aranyérmesei közé kerülniük, országos első helyezést szerezve.

Büszkék vagyunk versenyzőinkre és szívből gratulálunk a szép eredményekhez! Kívánom, hogy őrizzék meg érdeklődésüket és kitartásukat anyanyelvünk értékeinek, igényes, helyes használatával, jó példát adva erre társaiknak is!

Bodnárné Varga Márta
humán munkaközösség vezető

Kiegészítő információk