Hírek

Hogy vannak az első osztályosok?

Hogy vannak az első osztályosok? 

Köszönjük szépen, jól vagyunk! - mondhatnánk, ami nem is áll messze az igazságtól, annak ellenére, hogy nem mindennapi körülmények között lettek ezek a kisgyerekek iskolások.

A vírushelyzet miatt tavasztól őszig nem jártak óvodába, közösségbe. Az új NAT bevezetése is ebben a tanévben történik.

A szülők augusztus végén az eddigiektől eltérően nagyobb aggodalommal engedték el csemetéjüket, hogy fog teljesíteni, beilleszkedni, hogy veszi az akadályokat?

Iskolánk a Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hajdúnánási Tagintézményével együttműködve igyekezett a szülők segítségére Csengőszó programjával. Három napon keresztül a kisgyerekeknél a szakszolgálat munkatársai a tanuláshoz szükséges készségeket, képességeket fejlesztették.

A kiselsősök az évnyitóra vegyes érzelmekkel érkeztek, akárcsak szüleik.  A Csengőszó programban résztvevő gyerekek már kedves ismerősként üdvözölték tanítóikat és az épületet. Voltak vidám, kíváncsisággal telt gyerekek, de néhány ijedt kisgyerek még szülei kezét szorongatva lépett be az iskolába.

Az első napok vidáman teltek. Az új NAT bevezetésével egy hosszabb előkészítő időszakban minden kisgyerek játékos feladatokkal képességeinek megfelelően felkészült a betűtanulásra, olvasásra, írásra. November végén vette kezdetét az első betű tanulása, amit nagy örömmel fogadtak a gyerekek. Izgatottan kérdezték minden nap: Ma melyik betűt fogjuk tanulni? Ennél is nagyobb öröm érte őket, amikor az első szót el tudták olvasni.

A tanulás mellett a pedagógusok által szervezett közösségi programokban is részt vettek a gyerekek: séták a városban, közös készülődés az ünnepekre, Egészségnevelési hét programjai, pályaválasztási nap, mozidélután, klubdélutánok.

Január végén megkapták életük első félévi bizonyítványát, ami igazából nem is nekik, hanem szüleiknek egy jelzés, hogy teljesített eddig gyermekük?

Szeptemberben 111 kisgyerek kezdte el tanulmányait intézményünkben. 40 tanuló lett kitűnő, csupán 4 tanuló nem tudta az eddigi minimumkövetelményeket teljesíteni. A hatéves gyerekek ugyanúgy megállták a helyüket, mint a hétévesek, semmiben sem maradtak le mögöttük. Jó tanulmányi eredményük elérésében sokat jelentett a segítő, támogató családi háttér is.

Kívánjuk a kiselsősöknek, hogy ugyanolyan lelkesen, kíváncsisággal telve, kitartóan folytassák a tanulást, mint eddig! Szüleiknek köszönjük az eddigi támogatást és reméljük, második félévben is ugyanúgy számíthatunk rá!

  

Ádámné Balog Erika
munkaközösség-vezető


 

 

 

Kiegészítő információk