Hírek

Maci hét az 1.b osztályban

Maci hét az 1.b osztályban

Az új NAT bevezetésével az első osztályban megszűnt a környezetismeret óra. A természetről szerzett ismereteket a gyerekek olvasás, etika, technika, vizuális kultúra órákon és napközis foglalkozásokon sajátíthatják el. Ennek egyik lényeges eleme a jeles napok megismerése, a hagyományok őrzése.

Február első hetében az 1. b osztály a február másodikához köthető jeles napot témahét keretei között dolgozta fel.

A kis elsősök izgatottan várták február másodikát. Vajon mit csinál a medve? Kint marad vagy visszamegy a téli szállására?

 

Minden tanuló bemutatta kedvenc maciját, de a maci is mesélt kisgazdájáról, hogyan viseli gondját? Lerajzolták, miről álmodik a medve? Kiderült, hogy a leghőbb vágya, hogy egy kád mézben fürödhessen. Technika órán beszélő macifejet készítettek, amellyel elmondták Mentovics Éva: Medve csalogató című versét. Ancsa nénivel megtanulták a Brumm – brumm Brúnó kezdetű dalt, Peti bácsival pedig testnevelés órán a Medvék és a mormoták című játékot játszották. Enikő nénivel megnézték a Mackótestvér című rajzfilmet. Az utolsó napon a medve kedvenc eledelével ismerkedtek meg. Megtanulták, hogyan készül a méz, megnézték a lépes mézet. Azt is megfigyelték, mennyire változik meg a méz színe attól függően, milyen növényből szerzik a virágport a méhek. Az itt szerzett tudást gyakorlatban is kipróbálták egy finom uzsonna keretében.

A témahéten az értékelést is a jeles naphoz igazítottuk, minden kiemelkedő munkáért gumibogyót gyűjthettek a gyerekek. A legügyesebb kisbocs nyereménnyel zárhatta a hetet.

Köszönjük a szülőknek a támogatást a programok megvalósításához!

Február másodikán végül is borús felhők takarták el az eget, a medve nem látta meg az árnyékát, ami azt jelenti, hogy hamarosan itt a tavasz.  Az 1. b osztályos gyerekek már nagyon várják!

dámné Balogh Erika


 

 

Kiegészítő információk