Hírek

Vihar Béla versmondó verseny 2020.

 „A dolgok változnak. A vers örök.”
(Lutter Imre)

Vihar Béla versmondó verseny 2020.

Idén 13. évéhez érkezett a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény által városunk szülötte, Vihar Béla (1908-1978) költő emlékére életre hívott versmondó verseny.

Ahogyan sok minden mást, úgy ezt a programot sem lehetett ez évben a hagyományos módon, személyes jelenléttel megrendezni. Azonban a könyvtár munkatársai - mint azt már megannyiszor tették ebben az évben – semmiképp nem szerették volna elhagyni, ezzel megszakítva ezt a szép emlékező, tehetségkutató versenyt.

Így a felhívásra a versek felvételének beküldésével lehetett nevezni. Iskolánkból 31 versbarát tanult meg egy-egy szívéhez közelálló költeményt, köztük többen Vihar Béla versét.

A zsúri elnöke ezalkalommal is a költő lánya, Dr. Vihar Judit irodalomtörténész volt, aki videóüzenetben köszöntötte a versenyzőket, értékelte a versmondókat és hirdette ki a verseny eredményét. Nagy elismeréssel szólt a versválasztásról és azok értő, szép tolmácsolásáról. Kiemelte a több éve erről a versenyről megismert diákok fejlődését. Tehetségeink, tehetségígéreteink az alábbi eredményeket érték el.

1-2. osztály:
II. Nagy Heléna 2.c
III. Péntek Anna 2.a

3-4. osztály:
I. Pálóczi Panna 4.b
II. Pálóczi Csaba 4.a
III. Reszegi Lili Nóra 4.a

5-6. osztály:
II. Papp Lilla Kata 6.c
III. Kovács Dorottya 5.a
III. Nagy Helga 5.a

Különdíj: Cselei Irén Csilla 5.a

7-8. osztály:
I. Kőrösi Róbert László 8.b
II. Deák Máté Sámuel 8.f

Köszönet a versenyt meghirdető és megrendező Városi Könyvtár munkatársainak, a zsűri tagjainak, minden versmondónak, valamint a felkészülésüket segítő pedagógusaiknak, kedves szüleiknek!

A felvételek és az értékelés megtekinthetők a könyvtár honlapján. 

Bodnárné Varga Márta
humán munkaközösség vezető

Kiegészítő információk