Hírek

Téli szünet - karbantartás

A téli szünetben a tanulók és a pedagógusok jól megérdemelt pihenésüket töltik, de az iskolai élet nem áll le.

Az év vége - ugyanúgy, mint más gazdálkodó szervezeteknél -, nálunk is az évvégi gazdálkodási feladatok elvégezésével telik - és ha van lehetőség, akkor az évvégi pénzmaradványt igyekszünk hasznosan elkölteni. Köszönhetően a gazdálkodást remekül (biztonságosan és gazdaságosan) irányító tankerületnek, az év végén lehetőség nyílott vásárlásokra is. A szakmai eszköztár fejlesztése mellett az alábbi tevékenységeket is sikerült megvalósítani.

Az Óvoda utcai épület folyosója és nevelői szobája néhány fotellel és asztallal gazdagodott. A folyosón akár a délutáni tanulás során kis tanulói csoportok összejövetelére is lesz lehetőség:

A Polgári utcai épületben egy nagy felújítás-sorozat egyik szakasza zajlik: az ősz során több, mint 50 db ajtót cserélünk ki - rájuk is fért, hiszen nem egy közülük fél évszázados már ...

 

A fenti felújítást megelőzően sikerült a tornatermi blokk fűtését és melegvíz ellátását is megjavítani, illetve hamarosan indul a szintén félévszázados könyvtári épület karbantartása is.

A Baross utcán járók már láthatták a nagyon szépen most már kívülről is megújult Kollégium épületét, melyet a tankerületi központ koordinálásával (és az anyagi feltételek biztosításával) a Hajdúnánási Szociális Szövetkezet dolgozói és az iskola karbantartó szakemberei végeztek el, az iskolai gondnokunk napi irányítása mellett.  Köszönet érte mindenkinek!

Az Óvoda utcai épületünkben néhány ajtóról már nagyon csúnyán lekopott a festék, ezért az iskola karbantartói ezeket is szebbé teszik napjainkban. A képen néhány, már lefestetett ajtó látható száradás közben:

A téli szünetet kihasználjuk arra is, hogy az épületeinkben teljeskörű takarítást majd és fertőtlenítést végezzünk. A fertőtlenítés lemosó és permetező módszerrel, illetve az önkormányzat segítségével ózongenerátorral is megtörténik:


 

 

 

Kiegészítő információk