Hírek

Faültetés a Bocskai Iskolában

Faültetés a Bocskai Iskolában

Október 21-én van a Földünkért világnap, amelynek keretein belül a Bocskai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 6.e osztálya faültetést szervezett. Ezen a napon 30 db fát ültettek el az osztály létszámának megfelelően.

(További képek)

Ezt a kezdeményezést a Magyar-Zöld Út Kft. és társvállalata a Síktükör Kft. támogatta. A közeljövőben is szeretnék ezt a programot tovább folytatni az iskolában és minden évben ezen a napon faültetéssel hozzájárulni környezetünk szépítéséhez, Földünk szebbé tételéhez.

A Magyar Zöld Út Kft. tulajdonosa Bereczki Károly és a 6.e osztályfőnöke Bimba Mónika közösen szervezték meg ezt a napot, melyben a gyerekek örömmel vettek részt és élvezték a faültetéssel járó munkálatokat.

„Aki fát ültet, bízik a jövőben” - tartja a mondás. És mi bízunk abban, hogy egy élhetőbb, szebb, zöldebb környezetben nőhetnek fel gyermekeink és unokáink.

A faültetés során, az iskola területén elültetésre került 16 db őshonos gyümölcsfa, melyben megtalálható a meggy, cseresznye, kajszibarack, őszibarack, alma, körte, szilva, naspolya és a mandula. Továbbá 12 db császárfa, egy gömbkőris és egy smaragd tuja is.

A 6.e osztály a továbbiakban gondozni fogja ezeket a fákat, amelyben a Magyar-Zöld Út Kft. segítséget nyújt nekik. Már a faültetés alatt tervezgették a tavaszi munkálatokat a csemetékkel, ahol is a fákat visszametszik, ezzel is tanulva a fák metszését, gondozását.

„Ültessük el a fát, bízzunk a jövőben,
szeressük a jó levegőt, és fogadja meg mindenki, hogy
a fát nem csak elültetni kell, hanem ápolni is.”

Babák Mihály

Bimba Mónika, Bereczki Károly


 

 

Kiegészítő információk