Hírek

Rajzpályázat, melyet Vivaldi zenéje ihletett

A karantén idején a debreceni Kodály Filharmonikusok közös alkotásra hívták a kisebb-nagyobb gyermekeket. Előadásukban Vivaldi: A négy évszak zeneművének Tavasz című tételével ismertették meg az alkotni vágyókat. Azt kellett lerajzolni, ami a zene hatására eszükbe jut a tavaszról. Lehetett zsírkrétával, ceruzával rajzolni, festékkel, temperával festeni, a nagyobbak akár fényképet is készíthettek, vagy a számítógép segítségével is rajzolhattak, alkothattak. De a kisebbek gyurmázhattak, agyagozhattak is a vidám muzsika hallgatása közben. A felhívásra az ország egész területéről érkeztek munkák a kreatív gyerekektől. Városunkból is szívesen pályáztak, többek között Husvéth Adrienn 1. a osztályos kislány. Gyönyörű képet készített, vidám élményt örökített meg a zene ihlette rajzán. A verseny meghirdetői csodálatosan szép videót készítettek a beérkezett pályamunkákból.

https://www.youtube.com/watch?v=1EKUGtzghb4

Adrienn alkotása 5.34-nél látható. Az alkotások nézegetése közben zenei aláfestésként a debreceni Kodály Filharmonikusok előadásában Vivaldi: Tavasz című műve hallható.

Adrienn a videó mellé kedves levelet és rajzeszközt kapott a verseny szervezőitől. Szívből gratulálok a remek rajzhoz, sok örömet,  sikert kívánok a további alkotómunkához.

 Varga Miklósné

Kiegészítő információk