Hírek

Tájékoztatás a tanév végi és nyári programokról

Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A tanév zárásával kapcsolatban néhány információt szeretnék Önöknek átadni.
 

A tanév vége

A tanév június 15-én ér véget. A járványveszély jelenlegi szakaszában az iskolai rendezvényeket az országos tisztifőorvos szakmai véleménye, a köznevelésért felelős államtitkár és tankerületi központ állásfoglalása alapján szervezzük.
A legfontosabbnak a tanulók, családok, iskolai dolgozók egészségét tartjuk, a rendezvényeinket ez alapján valósítjuk vagy halasztjuk el.
Kérem, hogy ebben a szülők is támogassák az iskolát.
Köszönöm megértésüket!
 

Tanévzáró ünnepség

Tanévzáró ünnepséget a jelenlegi információk birtokában nem szervezünk, mert nem tudjuk a 60 fős részvételi korlátot betartani.
A gyerekek és a szülők az évvégi eredményeket a KRÉTA rendszerben június 22. után fogják látni. A bizonyítványt a szülők – ha akarják – átvehetik munkanapokon az Óvoda utcai emeleti irodában az egész nyári szünetben.
 

Ballagás

A ballagás a diákok, családok, nevelők életében az egyik legfontosabb, legemlékezetesebb pillanat.
Megrendezése korlátok között, de már lehetővé válik. Több megoldás között választhattunk, mindegyikre van is példa az országban: augusztusi ballagás, ballagás elmaradása, osztályonkénti ünnepség. Mi ez utóbbit választottuk, bár lesz egy komoly korlát, melyet be kell tartanunk: a rendezvényen 60 főnél nem vehetnek részt többen, illetve az iskola területére nem jöhetnek vendégek …
Szerencsére az Óvoda utcai és a Magyar utcai épületek udvara olyan kialakítású, hogy a szülők az udvari ballagást figyelemmel tudják kísérni. A Polgári utcán sajnos nem, ott viszont olyan az udvar kialakítása a labdafogó hálóval, hogy el tudjuk különíteni a vendégeket a tanulóktól.
A ballagás osztályonként történik, csak a ballagó diákok, az iskolavezetés, a búcsúzó hetedikes diákok képviselője vesz részt rajta.
Sajnos esős idő esetén a szülők egyik osztály ballagási ünnepségén sem tudnak részt venni.
 

Nyári napközi és Erzsébet tábor

Tudjuk jól, hogy március közepe óta az otthoni tanulás nagy erőfeszítést igényelt a szülőktől, a családok többségénél elfogyott a szabadság, így a nyári felügyelet lehetetlenné vált. Ezen próbálunk segíteni közösen a városi önkormányzattal, tankerületi központtal.
Idén a szokásos nyári napközi és az Erzsébet tábor ugyanaz lesz.
Több napja szervezzük a június 16-án beadandó pályázatunkat, melyben 1066 tanuló vehet részt 62 táborban – sikeres pályázat esetén.
A június 29-től egészen augusztus 31-ig terjedő időszakban hetente lesznek táborok, ebbe azok a gyerekek kerültek be, akik szülei már május végén (vagy azóta) jelezték igényüket.
Az ötnapos táborokban a gyerekek napi négyszeri étkezés és programokat kapnak majdnem ingyenesen: napi 100 Ft önrészt kell fizetniük.
 

Iskolai ügyelet

A június 15-26. közötti munkanapokon a szülők kérhetik gyermekük iskolai felügyeletét.
Ezt kérem, hogy időben jelezzék, hogy a másnapi étkezést biztosítani tudjuk.
Az igényeket az  570-536 telefonszámon várjuk munkanapokon 8.00-16.00 között.
Augusztus 17-18-19-én nem lesz Erzsébet tábor, ezért ezen a három napon is kérhetnek ügyeletet a tanulók.
 
Tóth Imre, intézményvezető
 
 
 
 

Kiegészítő információk