Hírek

Április 11. a magyar költészet napja

Iskolai tehetséggondozó munkánk egyik kiemelkedő eseménye a hagyományosan minden tavasszal megrendezésre kerülő Költészetnapi versmondó verseny 1-8. évfolyamos diákok részére. Hosszas felkészülés és több iskolai forduló előzi meg a környező települések versbarátai körében is igen népszerű és várt bensőséges versünnep területi fordulóját. A jelenlegi járványhelyzet miatt idén nem ünnepelhetjük költőinket az ilyenkor szokásos megannyi versfesztivállal.

A bécsi székhelyű Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete által 11. alkalommal meghirdetett nemzetközi mesemondó és szavalóversenyén való személyes részvétel lehetőségét is le kellett mondani, de a szervezők lehetővé tették a benevezett versenyzők számára otthon rögzített videófelvételek beküldésével való versenyzést. Így küldtük el a korábbi két évben megrendezett versenyen is részt vett kiváló tehetségünk, Kőrösi Róbert László 7.b osztályos, valamint 1.b-s kisöccse, Rákóczi-Bódi László András előadását.

A napokban érkezett a jó hír, hogy Robi a több mint 150 benevezett versenyző közül kategóriájában harmadik helyezést ért el kiemelkedő versmondásával!

Büszkék vagyunk rá, gratulálunk neki és szüleinek, valamint az őt felkészítő kiváló tehetséggondozó pedagógusának, Szabó Éva tanárnőnek!

Idén ezzel a felvétellel köszöntjük a Magyar Költészet Napját, megköszönve a lélekemelő verskincseket!

 

Bodnárné Varga Márta
humán munkaközösségvezető


 

 

 

Kiegészítő információk