Hírek

Kockák Hete 9.0 - Ismét versenyezhettünk!

Kockák Hete 9.0

Ismét versenyezhettünk!


A matematika-informatika munkaközösség idén is megrendezte iskolánkban a Kockák Hetét. 2019. december 2-től vette kezdetét ez a négy napos programsorozat. Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat a tankerület több iskolája (Görbeházáról és Hajdúböszörményből), valamint a hajdúnánási Református Általános Iskola és a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium is.

 

Hétfőn a logika verseny megrendezésére került sor és 44 fő vett részt a megmérettetésen. A verseny az egyik legnehezebb a sorozatban, de a diákok mégis sikeresen teljesítették. Kedden a Nézz, láss, számolj! versenyt rendeztük meg, 68 tanuló részvételével. Ezen a napon érdekes versenyfeladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Szerdán a nagy népszerűségnek örvendő rejtvényfejtő-verseny került megrendezésre. A versenyen egy-egy keresztrejtvényt kellett megfejtenie a 116 nevezett tanulónak, amit láthatóan nagyon élveztek. Csütörtökön, a zárónapon az egyetlen csapatversenyt rendeztük meg. A Tekerd! Tedd! Számold! versenyben összesen 58 csapat, 230 gyereke csillogtathatta meg tudását és leleményességét akadályverseny jelleggel. Összességében egy izgalmas, feladatokkal teli héten vagyunk túl.

Gratulálunk a helyezetteknek és jövőre, a 10. rendezvényen is várjuk szeretettel a matematika iránt érdeklődő gyerekeket.

 

Mezeiné Gubán Juliánna

matematika-informatika munkaközösség vezetője


 

 

Kiegészítő információk