Hírek

Sikerek a Bolyai matematika csapatversenyen

Sikerek a Bolyai matematika csapatversenyen, 2019

A 2004 óta megrendezésre kerülő magas színvonalú matematika csapatversenyre az idén 15 csapattal, azaz 60 gyerekkel vettünk részt iskolánkból. A 3-8 évfolyamosok számára kiírt verseny 4 fős csapatok matematika tudását teszteli 13+1 logikai feladattal.

Iskolánkból minden évfolyamról jelentkeztek gyerekek az október 12-én megrendezésre kerülő megyei versenyre.

A verseny előtti felkészülés nem volt hiábavaló, hiszen a versenyző csapataink ügyesen oldották meg a verseny feladatait. A legjobb eredmény a 8. osztályos csapataink közül került ki, amit T. Tóth Patrik, Kardos Kevin, Hallgató Dániel és Rékasi Benedek négyese alkotott.

 „Izgatottan vártuk a verseny napját mind a négyen. Tudtuk, hogy mire számítsunk, hiszen már rutinosak voltunk az ilyen típusú feladatok megoldásában. A feladatmegosztást már a verseny előtt megbeszéltük. A verseny előtt sokat gyakoroltunk, így a feladatok nem voltak túl nehezek. A feladatlap kitöltése után éreztük, hogy jól sikerült, végül 140 pontot értünk el. Ez nagyon jó eredménynek számít, hiszen megyei 2. helyezést értünk el. Örültünk neki, habár azért számítottunk az első helyezésre, amitől csak néhány pont választott el. De végül boldogan távoztunk a böszörményi eredményhirdetésről.”                    

Rékasi Benedek

Szívből gratulálunk nekik az elért megyei 2. helyezéshez.

Józsi-Tóth Magdolna


 

Kiegészítő információk