Hírek

Őshonos gyümölcsfák ültetése

Őshonos gyümölcsfák ültetése a hajdúnánási Bocskai Iskolában

A „TreeDependent-Fákkal felelősen” program keretében őshonos gyümölcsfákat igényelt a hajdúnánási Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, október végén. 

Az egyesület szolgáltatásaként nagyon sok őshonos gyümölcsfa várja, hogy otthonra leljen egy-egy intézmény kertjében. A fákat befogadó intézményeknek a magoncokért nem kell fizetni, de az átvétel, elültetés és gondozás az ő feladatuk.

A fentiek tudtában vettünk át Gödöllőn 26 oltványt. Eddig nem kedvezett az időjárás, de november 19-én csodálatos verőfényes napra virradtunk. Nyolcadikos fiaink technikaórán elültették a csemetéket Magyar utcai telephelyünk udvarán tanáruk és a karbantartó bácsik segítségével.

A GreenDependent a fákat egy Zala megyei úgynevezett Tündérkertből szerzi be, amelynek küldetése az őshonos magyar fafajták (újbóli) elterjesztése. Az őshonos fáknak sokkal jobb a biológiai tűrőképessége, mint más fafajoknak, így ellenállóbbak azoknál, nem szükséges őket metszeni és permetezni. Ezzel jelentősen lehet csökkenteni az ökológiai lábnyomot, növelni a biológiai sokféleséget. Fontos szerepe van a tanulóink és egyben szüleik környezettudatosságának növelésében. Osztályaink vállalják a telepített növények gondozását.


 

 

Kiegészítő információk