Hírek

UNICEF - Rajtad áll a jövőd!

EGY GENERÁCIÓ KORLÁTOK NÉLKÜL – RAJTAD ÁLL A JÖVŐD!

Folytatódik a friss nemzetközi kezdeményezés, amely idén is várja a magyar fiatalok jelentkezését. Az UNICEF Magyarország 2018 után 2019-ben is meghirdeti a RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! nevű programját, amellyel 14-24 éves magyarországi fiatalok számára teremt lehetőséget, hogy a saját jövőjüket aktívan alakíthassák.

JELENTKEZEM

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 29. 17:00

Ez a kezdeményezés a munkavállalás terén hátránnyal induló fiatalokat von be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

A programra nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A sikeres pályázók egy országos társadalmi innovációs műhelymunkában kezdhetik meg gondolataik formába öntését, amelynek része egy többnapos budapesti képzés. Végül kiválasztásra kerülnek a legígéretesebb kezdeményezések, amelyek részletes kidolgozásához és megvalósításához az UNICEF pénzügyi és szakmai támogatást biztosít, 2020 nyarán pedig a legjobb helyi projektek nemzetközi zsűri elé kerülnek, amelytől további anyagi támogatást, valamint mentori segítséget nyerhetnek.

Az évente megrendezendő program a fiatalok aktív részvételére épül, és az előremutató kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy a résztvevők elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik későbbi egyéni céljaik önálló megvalósítása is.

TÖBBET SZERETNÉK TUDNI A RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! 2018 FOLYAMATÁRÓL ÉS CSAPATAIRÓL


 

Kiegészítő információk