Hírek

Egy hét Répáshután

Egy hét Répáshután

Osztályunk az 5.d június 10-14. között látogatott el a Répáshutára, az ”Én szatyrom” pályázat nyereményeként megvalósult erdei iskolába.

Megérkezésünkkor megismerkedtünk a Bikk-Makk erdei iskola szabályaival. Rengeteg program várt ránk ezen a héten. Túráztunk a Tárnics és a Kőbalta Tanösvényen. Túrázás közben mértünk hőmérsékletet és zajszintet. Ellátogattunk a Balla-barlangba, amelyről megtudtuk, hogy mészkőből épül fel és már az ősember is használta lakhelyül.

 

Bátorság túrán vettünk részt, mely arról szólt, hogy az éjszakai órákban kimentünk az erdőbe, ez kissé félelmetes volt számomra.

Csillagászati megfigyeléseket is végeztünk. Távcsővel figyeltük a Jupitert, a Holdat és a csillagokat.

Cini nénivel sokat kézműveskedtünk, kipróbáltuk a gravírozást kőre és fára, amit hazavihettünk emlékbe. Készítettünk dobozba zárt természetet is.

Sanyi bácsi a mikroszkópot ismertette meg velünk. Vizsgáltunk növényeket, állatokat és egyéb anyagokat.

Marika nénivel fizikai méréseket végeztünk megmértük a levegő hőmérsékletét, különböző anyagok súlyát, térfogatát. Számomra a legérdekesebb a víz vizsgálata volt, amikor megnéztük a tisztaságát és az oxigén tartalmát.

Imre bácsival az informatikával foglalkoztunk. Kisfilmet készítettünk az erdei iskoláról, mely felkerült a youtube-ra is.

Az utolsó nap előtti estén tábortűz mellett előadásokkal szórakoztattuk magunkat.

Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, örülök, hogy részese lehettem ennek a tábornak. Osztálytársaimmal megbeszéltük, hogy jövőre visszamennénk.

Köszönjük a városi önkormányzat, a DÖK, az SZM támogatását.

 

Írta: Czifra Nikolett 5.d osztályos tanuló


 

Kiegészítő információk