Hírek

Mesés kirándulás a hajdúk megyeszékhelyén

Mesés kirándulás a hajdúk megyeszékhelyén

Iskolánk 2. d osztályosai június 7-én Debrecenbe, a cívisvárosba kirándultak vonattal, ahol a város nevezetességeinek megtekintése  mellett látogatást tettek a Nagytemplomban is.

A pünkösdi ünnepre készülve interaktív foglalkozáson is részt vettek, ahol pünkösdi játékokat próbáltak ki, énekelhettek, valamint kézműveskedtek az ünnep jegyében.

Az alapterülete szerint hazánk legnagyobb református temploma számos érdekességgel várta a gyerekeket mindezek mellett. Az idegenvezető Marika néni segítségével bejárhatták a Debrecen jelképeként számon tartott muzeális épület kisebb-nagyobb zegét-zugát, kiállításait, érdekességeit: többek között Kossuth Lajos személyes tárgyait, a Vizsolyi Biblia eredeti példányát, valamint a több mint 4000 síppal rendelkező orgonát. A panoráma úton, a két torony között felülnézetben láthatták megyeszékhelyünket a sok-sok lépcső megmászását követően.  

 

A Tímárház munkatársai is nagy szeretettel fogadták őket, s tartalmas vetélkedőt állítottak össze számukra, ahol a magyar népmesék ismeretéről adhattak számot játékos formában. Az udvaron lévő céhes műhelyek mindennapjaiba is betekintést nyerhettek, így a viseletvarrás, a sajtkészítés és a kerámiák készítésének rejtelmeibe is. Nagy sikerük volt a közös életfa-emblémás pólójuknak, melyet az utca emberei is csodálattal szemléltek.

Az osztálykirándulás mesésen telt, tartalmasan és hasznosan, a gyerekek és az őket kísérő tanító nénik számára is.

Fekete Andrea

 

Kiegészítő információk