Hírek

Innovatív tanárok seregszemléje - felhívás sikeres tanítási gyakorlat bemutatására

Kedves "bocskais" pedagógusok!

Honlapunkon általában a diákok, szülők részére jelennek meg információk. A következő hír elsősorban pedagógusoknak szól.

Az alábbiakban változtatás nélkül idézem a Modern Iskola magazin felhívását innovatív tanárok részére. A felhívás lehetőséget kínál a PIL Akadémia keretében tanítási gyakorlatok megismertetésében, illetve újak megtanulásában. A PIL akadémiáról a Tanárblogon lehet olvasni, a felhívást pedig a Bővebben-re kattintva olvashatják el az érdeklődők.

Tisztelt Pedagógus!

A Partners in Learning program keretében már negyedik alkalommal rendezi meg a Microsoft Magyarország a Modern Iskola magazinnal együttműködve az innovatív tanárok seregszemléjét, a PiL Fórumot.

Az alábbiakban a fórummal kapcsolatos tudnivalókról tájékoztatjuk Önt.
A 2012. november 8-9-én sorra kerülő találkozónak, amely hagyományosan a jövő évi európai PiL Fórum hazai válogatóversenye is egyben, ezúttal a pécsi Zsolnay Negyed lesz a helyszíne.    

Az elmúlt három évben rendezett innovatív tanárfórumok népszerűségét a jól bevált koncepció és a folyamatos újítások biztosították.
Az újdonságokra nyitott pedagógusok minden alkalommal saját projektjeiket, sikeres tanítási gyakorlataikat osztják meg, tapasztalatot cserélnek, egymástól tanulnak, és kapnak további inspirációt a korszerű oktatási megoldások, az IKT-eszközök minél szélesebb körű iskolai használatához.

A kiállító tanárok egyúttal egy verseny résztvevői is, amelyen a szakmai zsűri és a résztvevő kollégák által legjobbnak tartott projektek készítői képviselik Magyarországot a Partners in Learning európai fórumán jövő tavasszal. Az értékelés a nemzetközi fórumokon alkalmazott szempontrendszerrel összhangban az alábbi szempontok alapján történik:

  • IKT-eszközök innovatív használata
  • ismeretszerzés, tudásépítés
  • problémamegoldás és innováció
  • diákok projektben betöltött szerepe
  • együttműködés, közösségépítés lehetősége
  • önértékelés

A gyakorló pedagógusok által bemutatott projektek mellett a fórumon természetesen a Microsoft legújabb tanítást, tanulást támogató fejlesztéseit és együttműködő partnereink újdonságait is megismerhetik, sőt a múlt évben először meghirdetett projektmunkák keretében ki is próbálhatják a résztvevők.

Részvételi lehetőség
A novemberi pécsi fórumra százötven pedagógusnak biztosítja a térítésmentes részvételt a Microsoft Magyarország.
Az előző évhez hasonlóan a hazai fórumot megelőző regionális selejtezőkön, illetve netes fordulón a legjobb projekteket bemutató ? fordulónként húsz-húsz, azaz összesen hatvan - pedagógus kap meghívást a novemberi pécsi döntőbe.

A regionális fordulókat az alábbi időpontokban és helyszíneken rendezzük meg:

A tanév itt kezdődik! Országos Szakmai Tanévnyitó
2012. augusztus 31., Budapest, SYMA csarnok
Jelentkezési határidő: 2012. augusztus 17.
A budapesti fordulón a projektek bemutatása ún. TeachMeet formában történik. A jelentkező pedagógusok egy rövid, 3 perces mini-előadás keretében osztják meg a résztvevőkkel munkájuk során sikerrel alkalmazott IKT-s jó gyakorlataikat: saját ötletüket, módszerüket, tananyagukat.

XIV. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia
2012. október 9-11., Hajdúszoboszló
Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 21.
A hajdúszoboszlói előválogatón önálló kiállítói standokon mutatják be a pedagógusok projektjeiket, mondják el tapasztalataikat, és válaszolnak a résztvevők kérdéseire.

Netes forduló
2012. október 1-15.
Jelentkezési határidő: 2012. október 5.
A regionális selejtezők mellett internetes fordulóból is van lehetőség a pécsi döntőbe való továbbjutásra, innen is a legjobb húsz projekt készítője vehet részt a hazai fórumon.

A fennmaradó további kilencven ingyenes helyre október közepétől lehet majd regisztrálni, a résztvevőket a jelentkezések beérkezésének sorrendjében fogadjuk. Ezen felül további férőhelyek már csak részvételi díj ellenében (29 000 Ft+áfa) és korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Jelentkezés
A regionális fordulókra jelentkezni a megadott határidőig lehet a jelentkezési adatlap kitöltésével és a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő visszaküldésével.

A jelentkezési adatlap, illetve az idei fórummal kapcsolatos tudnivalók a Partners in Learning Network közösségi oldalon érhetők el.

A fórummal kapcsolatos további információkkal készséggel állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:
Tóth Klára - Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.,             30/866-0523      
Az idei PiL Fórumon is számítunk részvételükre, innovatív megoldásaikra!

Üdvözlettel:

Merényi Ádám, Partners in Learning programmenedzser, Microsoft Magyarország    

Tóth Klára, főszerkesztő, Modern Iskola magazin

Kiegészítő információk